Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:473360
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

5) Valsts varas suverenitāte – valsts vara ir augstākā vara, juridiski neierobežota un neierobežojama. Šī vara parādās valsts iekšienē, tāpēc valsts varas suverenitāti dažreiz mēdz apzīmēt kā iekšējo suverenitāti, taču gan ārējās, gan iekšējās suverenitātes subjekts ir pati valsts, kura uz ārieni uzstājas kā tiesību subjekts pret citām valstīm, bet uz iekšieni, kā tiesību subjekts pret indivīdiem.
6. valsts varas orgāni.
Juridiskas personas orgāns nav tās pārstāvis, bet gan ir tās “organiska sastāvdaļa”, resp., “struktūrvienība”. Šeit atkal palīdz sākotnējais tēlainais juridiskās personas salīdzinājums ar bioloģisku organismu: tāpat kā cilvēka roka nav viņa “pārstāvis”, bet gan orgāns, ar ko attiecīgais cilvēks izpilda zināmas darbības, tāpat arī sabiedriskas organizācijas valde nav šīs organizācijas “pārstāvis” un Saeima nav Latvijas Republikas “pārstāvis”. Sabiedriskās organizācijas valde un Saeima ir attiecīgo juridisko personu orgāni, resp., to struktūrvienības, kas izpilda zināmas šo juridisko personu darbības. Juridiski precīzāk tādēļ būtu teikt, ka, piemēram, Saeima nevis pārstāv Latvijas valsti, bet gan ir daļa no Latvijas valsts.
Orgāna darbība ir tieši pierēķināma attiecīgajai juridiskajai personai kā šīs juridiskās personas pašas darbības (Atgriežoties pie tēlainās analoģijas: paraksts, kas veikts ar roku, tiek pierēķināts attiecīgajam cilvēkam, nevis rokai). Turpretim pārstāvis ir patstāvīgs tiesību subjekts, kas izpilda citam tiesību subjekts pierēķināmas darbības (piemēram, advokāts, aizbildnis).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344195
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties