Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:457648
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Pēc darba apraksta dotajiem datiem par glicerīna viskozitātes atkarību no temperatūras tiek iegūts novērtējums par eksperimentāli iegūtajām viskozitātes koeficienta vērtībām. Pēc grafika, kas izveidots no dotajiem datiem, redzams, ka viskozitātes koeficients pie 23-24oC ir aptuveni 1 Pa*s. Eksperimentāli tiek iegūta vidējā vērtība 0,86, noapaļojot 0,9 Pa*s. Ņemot vērā izrēķināto absolūto kļūdu, rezultātu var vēl vairāk tuvināt līknei (3.grafiks), iegūstot 0,89 (0,9) Pa*s lielu koeficientu. Veicot mērījumus, telpā mainījās temperatūra no 22,5 līdz 24 jeb par 1,5oC, tāpēc nav iespējams precīzi pateikt kādai temperatūrai atbilst iegūtais vidējas koeficients. Pēc grafika redzams, ka šāds koeficients vairāk atbilst augstākai, tātad - 24oC.
Ja aplūko katrā mērījumā iegūto koeficientu, tad visprecīzāk atbilstošais koeficients iegūts 2.un 4.mērījumā. Attiecīgās vērtības – 1,05 Pa*s (ņemot vērā kļūdu un tuvinot rezultātu -1,02 Pa*s) un 0,93 Pa*s (0,96 Pa*s).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1380922
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties