Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:559468
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

18. gadsimts
Vadošās valstis (ievērojami valdnieki)
Francija (Luijs XV, XVI )
Krievija (Pēteris I, Katrīna II)
Austrija (Marija Terēza)
Prūsija (Fridrihs Vilhelms I, Frīdrihs II)
Kari
Ziemeļu karš (1700-1721) – karu uzsāka Kreivija, kas vēlējās iegūt izeju pie Baltijas jūras. Lai gan sākumā panākumus guva zveidri, krievi uzvarēja karu, iegūstot kontroli pār Vidzemi, tostarp Rīgu.
Karš par Spānijas mantojumu (1701-1714) – sākās pēc pēdējā Spānijas Hābsburga Kārļa II nāves, kad visi spāņu valdījumi nonāa Francijas bijušā karaļa Luija XIV mazdēla Filipa rokās. Lai gan testamentā bija norādīts, ka šīs zemes nedrīkst apvienot ar Franciju, tā šo punktu ignorēja. Ar to mierā nebija Austrija, kas kopā ar Angliju, Dāniju, Holandi, Savoju un Portugāli izveidoja t.sk. Hāgas aliansi. Sākās karadarbība, kuras rezultātā visvairāk ieguva Austrija un Anglija, izcīnot kontroli pār plašiem Francijas valdījumiem gan Eiropā, gan Ziemeļamerikā.
Septiņgadu karš (1756-1763) – karš starp Lielbritāniju un Prūsiju no vienas puses un Franciju, Austriju, Krieviju – no otras. To izraisīja straujā Prūsijas izvirzīšanās un Lielbritānijas, Francijas domstarpības par koloniālajiem valdījumiem. Šis bija pirmais karš, kura darbība risinājās arī Eiropas kolonijās- gan Ziemeļamerikā, gan Āzijā, gan Āfrikā. Karu uzvarēja Prūsija un Lielbritānija. Pirmā nosargāja kontroli pār iepriekš okupēto Silēziju un autoritāti Eiropas diplomātijā. Lielbritānija savukārt no Francijas ieguva milzīgus aizjūras valdījumus – gan Ziemeļamerikas austrumus, gan Indiju , gan Āfrikas rietumus. Kara rezultātā izveidojās Britu impēriju.
ASV Neatkarības karš (1775-1783) - sākās starp Lielbritānijas Karalisti un tās Trīspadsmit Ziemeļamerikas Atlantijas krasta kolonijām. Neatkarības kara izskaņā kolonijas kļuva neatkarīgas no Lielbritānijas, kā rezultātā tika likti pamati mūsdienu Amerikas Savienoto Valstu izveidei. ASV Neatkarības karš ir palicis zīmīgs ar to, ka tas bija pirmais bruņotais konflikts, kurā kolonijai bija izdevies izcīnīt savu politisko patstāvību no Eiropas impērijām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1375243
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties