Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:579293
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.06.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
1. Visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, svara, auguma, nodarbošanās , kas ir asinsdonori, jāizmaina uztura normas, kuras ir norādītas teoretiskā daļā.
2. Asins atdoto daudzumu komponsē uzturvielas, kas ļauj secināt, ka uzturvielas(īpaši olbaltumvielas, Fe, C vitamīns) īpaši svarīgas asins veidošanā.
3. Jāsaglabā ogļhidrātu daudzums, lai nodrošinātu enerģiju.
Ieteikumi
1. Asinsdonoriem vēlams izdzert 1,5-2 litri ūdens dienā, lai atjaunotu normālu asins daudzumu.
2. Pēc asins nodošanas vajdzīgi ēdieni, kuros ir Fe – austeres, graudi, plūmju sula, varītās pupas, cepti kartupeļi ar liellopu gaļu.
3. Fe uzsūkšanu organismā veicinās C vitamīns, tāpēc, ēdot ēdienus, kas satur Fe un C vitamīnu, organismā strauji palielināsies Fe daudzums.
4. Daži ēdieni kavē Fe uzsūkšanos, tāpēc no tiem pēc asins nodošanas būtu jāatsakās. Šadi ēdieni ir, piemēram, zemenes, limonāda, tēja, spināti un rabarberi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties