Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:671736
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ventspilī, salīdzinot ar citām republikas pilsētām ir samērā augsts iedzīvotāju īpatsvars darbspējas vecumā (valsts pilsētās vidēji 54,3%) un viens no zemākajiem - cilvēkiem zem darbspējas vecuma (valsts pilsētās vidēji - 21,1%). Rezultātā ir arī salīdzinoši zemāka demogrāfiskā slodze un mazāks iedzīvotāju vidējais vecums kā vidēji republikas pilsētās.
Ventspils pilsētas teritorijā iedzīvotāju pārvietošanos pamatā ietekmē darba un dzīves vietas novietojums. Iedzīvotāju skaita izmaiņu tendence atkarībā no sezonas ir pamanāma, taču būtiski neietekmē iedzīvotāju kustību pilsētā.

Perspektīvais iedzīvotāju skaits lielā mērā būs atkarīgs no valsts politikas un ekonomiskās stabilitātes, no veicamajaiem pasākumiem demogrāfiskās situācijas (respektīvi - dzimstības veicināšanas) uzlabošanai.
Ņemot vērā faktisko iedzīvotāju kustību laika periodā no 1993.gada līdz 1998.gadam un Latvijas Republikas Finansu ministrijas prognozi, var paredzēt, ka iedzīvotāju negatīvais dabiskais pieaugums (apmēram -200 cilvēki gadā) var izlīdzināties ne ātrāk kā līdz 2005.gadam.
Ir palielinājies iedzīvotāju mehāniskais pieaugums, kas nosedz iedfzīvotāju skaita samazināšanos no mirstības pārsnieguma pār dzimstību.
Tādējādi var prognozēt, ka pilsētas iedzīvotāju skaits laika periodā līdz 2005.gadam izmainīsies nedaudz un stabilizēsies 46-48 tūkst. cilvēku robežās.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties