Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:957135
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.07.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ik pēc četriem gadiem kādā no pasaules lielākajām pilsētām sapulcējas tūkstošiem labāko sportistu, desmitiem tūkstošu sportistu palīgu, treneru un preses pārstāvju un simtiem tūkstošu skatītāju. Modernās olimpiskās spēles tika veidotas kā starptautiska skatuve, uz kuras sacenšas pasaules labākie sportisti, stiprinot pasaules vienotību un ar sporta palīdzību veicinot politisko un kultūras barjeru pārvarēšanu. No samērā neliela pasākuma 1896. gadā olimpiskā kustība ir neapturami augusi - par spīti politiskajām krīzēm un pasaules kariem. Mūsdienās katra sportista karjeras augstākais mērķis ir izcīnīt olimpisko zelta medaļu.
Katrās olimpiskajās spēlēs atklāšanas ceremonijas laikā gaisā tiek palaisti simtiem baltu baložu, kas simbolizē mieru. Olimpisko devīzi veido trīs latīņu vārdi: Citius, altius, fortius (Ātrāk, augstāk, stiprāk).
Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā valstu komandas ienāk stadionā alfabēta secībā, izņemot Grieķijas komandu, kas vienmēr soļo pirmā, un organizējošās valsts komandu, kas noslēdz gājienu.
Pirmajās modernajās olimpiskajās spēlēs 1896. gadā piedalījās aptuveni 250 sportistu (visi vīrieši) no 14 valstīm, mūsdienās vasaras olimpiskajās spēlēs piedalās jau vairāk nekā 10000 sportistu un dalībvalstu skaits ir pārsniedzis divus simtus. Vasaras olimpiskās spēles notiek 16 dienas un kopā tiek izcīnīti apmēram 300 medaļu komplekti 30 dažādos sporta veidos.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1135535
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties