Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492133
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viena miesa
Aklais, mēmais un kurlais
Sadalās pa trīs. Varianti -
1.Uzdevumu saka aklajam, kurš to paskaidro mēmajam, viņš to ar zīmēm nodod tālāk kurlajam, kurš vienīgais drīkst kustēties.

2.vienā vietā stāv mēmais un viņam rokā uz lapas uzrakstīts veicamais uzdevums. Viņam tieši aiz muguras stāv aklais (ar muguru pret mēmo, aizsietām acīm), viņš labi dzird. Pretī aklajam stāv kurlais, kas labi prot runāt.
Mēmais lasa uzdevumu un tas ar ķermeņa valodas palīdzību un zīmēm skaidro kurlajam, kas tur rakstīts, savukārt kurlais to stāsta aklajam, kam tas ir jāizpilda. Viņš ir vienīgais, kas var pārvietoties pa telpu, pārējiem jāstāv uz vietas.
Uzdevumu saturs var būt visdažādākais, sarežģītības pakāpi pieskaņojot grupai. Piem: aiziet līdz telpas tālākajam kreisajam stūrim, tur uz tāfeles uzzīmēt suni un atnākt atpakaļ. Katram trijniekam dod savu uzdevumu un visi to dara vienlaikus, tāpēc – kurlajiem dodot komandas ir jāuzmana, lai aklie nesaskrietos un izpildītu īsto uzdevumu.
Cilvēkmašīna
Grupas lielums 5-10 cilvēki.
Katrs no grupas dalībniekiem „saņem” vienu no sekojošām ķermeņa daļām – acs(is), auss(is), mute, smadzenes, kāja(s), roka(s) utt. Atkarībā no grupas lieluma.
Katram loceklim ir tikai viņa funkcija, bet tas jādara cik labi vien var. Piemēram – kājas nevar doties pie mērķa, kamēr acis nav pateikušas smadzenēm, kur tas atrodas un kamēr smadzenes nav pateikušas kājām, cik soļu kurā virzienā jāiet.
Uzdevums: aiziet līdz Bībelei, kas nolikta kautkur telpā, atvērt to, atrast un skaļi nolasīt priekšā Rom12:4-6
Mēnessmobīlis
Ir jāizveido viena mašīna, ar kuru pārvietoties līdz noteiktai vietai. Mašīnai jābūt pēc iespējas mazāk saskares punktiem ar zemi. Viņai ir jāturas kopā pārvietojoties.
Sametināti
10+ pers 20-30 min
jāškērso laukumam, kam marķētas sākuma un beigu līnijas.

Vispirms visiem jāsasaistās – ikviens noteiktā veidā turās pie vēl diviem cilvēkiem tā, lai visi ir savā starpā saistīti. (piem ar rokām ap potītēm; kā pie čūskas ādas, utml)
Pārvietojoties nedrīkst zaudēt kontaktu ar partneriem – jāsaglabā satvēriens Ja tomēr – sāk no sākuma
Iedrošināt meklēt viekāršus/ netradicionālus risinājumus
Var
aicini no grupas izvirzīt treneri, kas atbalsta un vada procesu. Kā viņi seko padomiem?
Dažiem liec būt par vadoņiem pārējiem liekot klusēt. Kāda ir atšķirība, ja visi var runāt
Čūskas āda
Cilvēki nostājas rindā viens aiz otra. Sauc kājstapri uz atpakaļ ar savu kreiso roku aizsniedz aizmugurējā labo roku. Kad visi tā sadevušies rokās, gatavi startam.
Pēdējais noguļas zemē uz muguras. Viņam priekšā esošais atkāpjas, jāteniski pāri viņa ķermenim, un noguļas aiz viņa. Turpina, līdz visa grupa ir pārvietojusies uz aizmuguri.
Vienā laivā
Līdzsvara baļķis
Novieto garu dēli uz diviem cilindriskiem klučiem (pietiek ar kustīgu baļķi). Cik vien iespējams daudzi dalībnieki nostājas uz tā. Viņi ir uz glābšanas laivas un apkārt ir aligatori. Ja kāds nokrīt, tad aligatori uzzinās, ka viņi tur ir un visus apēdīs.
Liec viņiem sastāties pēc auguma, alfabēta (vārda 1. burts vai pēdējais vai cits pēc kārtas), dzimšansdienas, utml. Apmainīties vietām abiem pēdējiem, tad otrajiem, trešajiem utt.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties