Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Valsts un sabiedrības savstarpējas attiecības: politiskā līdzdalība

     

    Konspekts4 Politika

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:811058
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Politiskā līdzdalība ir darbīga piedalīšanās politikā, izsakot savus priekšlikumus vai pretenzijas attiecībā uz politisku institūtu darbību, piedaloties politsko organizāciju darbā, dažādos politiskos pasākumos, piemēram, demonstrācijās, mītiņos, vai kā citādi ietekmējot politiku.
Politiskā līdzdalība vienmēr ir brīvprātīga, un par dalībnieku var kļut ikviens. Ja līdzdalība cilvēkam ir liegta, piemēram, Latvijas situācijā, viņš nav pilsonis un nevar piedalīties vēlēšanās, viņš nevar būt pilnvērtīgs sistēmas loceklis. Bet principā, demokrātijas apstākļos dalība sabiedriskajos procesos nav liegta nevienam iedzīvotājam, un šī līdzdalība notiek labprātīgi, atšķirībā no totalitārā un autoritārā režīma. Totalitārajā režīmā līdzdalība tiek kontrolēta “no augšas” , vai arī piesaista ar balvām un sodiem, savukārt, autoritārajā režīmā tiek radīta tikai līdzdalības ilūzija. Taču pilsoņu līdzdalība var diezgan būtiski ietemēt valstī notiekošus procesus. Sabiedrības ieteikumi valdošajām institūcijām palīdz valdībai izvirzīt tādus mērķus, kas maksimāli atbilst iedzīvotāju interesēm. Ja Padomju periodā ar politikas veidošanu nodarbojās valdība un valsts institucijas, tad tagad, pēc neatkarības atgūšanas, ir reālas iespējas kļut par aktīvu politiskās dzīves līdzdalībnieku, tas ir lielā mērā atkarīgs no paša cilvēka. Latvijā sabiedrības tiesībām līdzdarboties ir radīts likumīgais pamats, cilvēkiem ir iespēja iegūt informāciju gan par valdībā, gan par pašvaldībās noteikošajiem procesiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1146721
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties