Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:562001
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Šis posms ir visilgākais, jo vajadzēja vairāk nekā 20 gadsimtu, lai uzkrātu zināšanas, kas veicināja strauju valodniecības attīstību XIX un it īpaši XX gadsimtā.
1.Klasiskās senatnes filoloģija. Filoloģija ir zinātne, kas pētī rakstu pieminekļus no valodas, stila, vēsturiskās un etniskās piederības viedokļa. Tā radās, kad bija uzkrājušies rakstu pieminekļi un radās nepieciešamība tos pētīt. Valodniecības attīstību visvairāk ietekmēja Senās Indijas un Senās Grieķijas filoloģija.
Vēdas un Pānini gramatika. Vēdas jeb hinduisma svētie teksti parādījās vēl pirms VI gs.p.m.ē. Vecākā ir Rigvēda – himnu vēda, kuras kopapjoms līdzinās „Iliādas” un „Odiseja” kopapjomam. Rigvēdas valoda ir pamatā apstrādātai senindiešu valodai jeb sanskritam (tautas jeb nepastrādāta ir prakrits), kas ir indoeiropiešu valodu saimes pirmvaloda. Pānini dzīvojis IV gs.otrajā pusē un viņa gramatiku „Aštadhjai” (gramatikas likumu astoņas daļas) veido 3996 dzejas formā rakstīti likumi, norobežo 4 vārdšķiras: nomens, darbības vārds, prievārds, partiklula.
Sengrieķu filozofija un valodniecības jautājumi. Valodniecības jautājumi risināti tiek 2 aspektos: filozofiskā un gramatiskā. Heraklīts .(~544.g.p.m.ē.) uzskatīja, ka vārdi ir dabas veidojumi. Dēmokrits (~ 460.g.p.m.ē.) centās pierādīt, ka ka vārdi tiek veidoti pēc paraduma un izvirzīja 4 argumentus: pastāv homonīmi, sinonīmi, nenosauktas lietas un pērdēvēšana. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties