Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:456706
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Daudzas no darbā minētajām psihiatriskajām saslimšanām ir radušās cilvēka dzīvesveida un garīgu apstākļu ietekmē. Cilvēks reizēm ir kā trauks, kurā apstākļu sakritības pēc pilienu pēc piliena tiek iepilināts kairinājums, kas uzkrājoties ilgākā vai īsākā laika posmā – tēlaini izsakoties, kad trauks ir pilns tad emocijas nāk uz āru. Arī šajā gadījumā, kad ir pilns komplekss ar kairinājumiem – iekšējiem, ārējiem un iedzimtiem vai dzīves laikā iegūtiem, parādās kāda noteikta veida psihiska saslimšana. Un tikai speciālists, izanalizējot apstākļus, var veikt kvalificētu palīdzību.
Ļoti būtisks ir arī fakts, ka garīgo cilvēka stāvokli nepasliktina cilvēka fiziskās veselības stāvoklis, jo šādi var iegūt somatisku slimību, un tad jau ārstēšana ir komplicēta un sarežģītākā, kā arī laikietilpīgāka.
Šodienas sabiedrība ir plaši informēta par dažāda veida slimībām un to ietekmi un cilvēku, kā arī veicamajiem pasākumiem, diemžēl ļoti bieži ikdienas steigā cilvēkam neatrodas laika pievērties pirmajiem organisma signāliem par pārslodzi vai cita veida saslimšanu vērību. Tāpēc pie speciālistiem nokļūst ļoti bieži jau ielaistas un komplicētas saslimšanas nomocīti cilvēki.
Ļoti būtisks ir aspekts, ka valsts kontrolē un veicina sistēmu, kādā tiek atklāti un ārstēti pacienti ar dažāda veida saslimšanām. Nopietnos gadījumos, kad cilvēks apdraud apkārtējos pat līdz cilvēka izolācijai slēgta tipa klīnikās. Mazākos riska gadījumos ambulatori vai stacionāri, bet šie cilvēki paliek datu bāzē un nepieciešamības gadījumā var tika veiktas pārbaudes un profilaktiskās apskates, kā arī veselības pasliktināšanās gadījumā var piemērot jau stingrāku un komplicētāku ārstēšanu.
Lai izvairītos no pārslodzes speciālisti iesaka sporta aktivitātes, atslodzi no ikdienas stresa un uzturēšanās svaigā gaisā pie dabas vai vismaz pilsētas iedzīvotājiem pastaigas parkā, jūrmalā, atkarībā no iespējām un dzīvesvietas. Būtiski, lai cilvēki paši sevi censtos pasargāt primāri un izprastu, ka veselība ir ne tikai jāārstē, bet arī jāuzmana un jāveic preventīvi pasākumi.  

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1346635
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties