Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477264
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Getliņu siltumnīcās, kas darbību uzsāka 2010.gadā, audzē 5 šķirņu tomātus un gurķus Latvijas tirgum,tas ir veids, kā lietderīgi izmantot radušos sltuma enerģiju. Siltumnīcas īpašas ar to, ka tehnoloģiski ir ļoti modernas, visi augiem nepieciešamie procesi tiek nodrošināti automātiski (regulēta CO2, mitruma padeve, gaismas daudzums un temperatūras stabilitāte), izņemot ražas novākšanu, lieko lapu noplūkšanu un stādu ‘’palaišanu’’ zemāk,ko padara cilvēka rokas. Dārzeņi tiek audzēti ar bioloģiskām metodēm, tie aug akmensvatē, jo tā labāk uztur mitrumu, un sakņu sistēmai ir labvēlīgāka, barības vielas tiek piegādātas pa īpašiem kapilāriem. Gan gurķiem, gan tomātiem klāt pielikta saistēma, kas pa stundām kontrolē to augšanu, un problēmu gadījumā ļauj laicīgi prognozēt un novērst ražas zudumus. Kādreiz siltumnīcās audzēja arī zemenes, mūsdienās bez tomātiem un gurķiem zemeņu vairs nav, bet ir puķes, nākotnē plāno audzēt medicīnisko marihuānu. Stādi siltumnīcās aug visu gadu, izņemot sanitāro mēnesi vasaras vidū, kad vecie augi tiek izvākti, viss tiek dezinficēts un sagatavots jaunajai ražai.
Pati Getliņos neesmu bijusi, noteikti vēlētos tikt uz ekskursiju klātienē, un apskatīt kā tas viss izskatās dzīvē. Taču pie esošajiem apstākļiem esmu priecīga vismaz par tādu attālinātās eskursijas iespēju. Patika, ka ekskursijas vadītāja bija zinoša un spēja interesanti pasniegt informāciju, taču ļoti gribētos to visu redzēt dzīvē. Attālinātās ekskursijas noteikti ir labākas par to, ja tās nenotiktu vispār. Turpmāk , ja nebūs iespējas doties ekskursijā reālajā dzīvē, priecāšos vismaz par iespēju kaut ko uzzināt vairāk tādā veidā-attālināti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties