Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:888437
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Tūristu motivācija un uzvedība    3
1.1.  Tūristu vajadzības un vēlmes    3
1.2.  Vispārīgā un speciālā motivācija    3
1.3.  Motivētāji un veicinātāji    4
1.4.  Pirkšanas uzvedība un lēmumu pieņemšana    5
2.  Tūrisma veidi    5
3.  Divu tūrisma veidu analizēšana    7
3.1.  Pilsētu tūrisms    7
3.2.  Lauku tūrisms    8
3.3.  Pilsētu un Lauku tūrisms    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

1.2. Vispārīgā un speciālā motivācija.

Motivāciju izraisa indivīda izjustās vēlmes un vajadzības. Apskatīsim divas formas- „speciālā motivācija” un „vispārīgā motivācija”.
Ja tūrists nolemj pavadīt savas brīvdienas Šveices alpos, kur tam būs iespēja pastaigāties svaigā kalnu gaisā un baudīt dažādas ainavas, labu pārtiku un pilnīgu relaksāciju, tie visi ir speciālie mērķi, kas atklāj līdzekļus, ar kuriem tiks apmierinātas viņa vajadzības.
Dažās tūristu grupās novērojama tendence, kad ārzemēs tiek lietots alkohols un vērojama slikta uzvedība, patiesībā atkal atspoguļo vajadzību, kaut arī negatīvi ietekmē citus. Šie tūristi mēģina izkļūt no ikdienas ierastās vides un priecāties par iespēju „atlaist bremzes”.
Tie, kas ceļo paši uz savu roku, arī meklē iespējas satikt citus cilvēkus vai pat uzsākt mīlas dēku (tas atbilst vajadzībai piederēt un sociālajām vajadzībām).



Jo vairāk attiecīgā brīvdienu pakete vai attiecīgā brīvdienu vieta var piedāvāt meklētās vietas, jo tūristam tas šķitīs pievilcīgāk. Šajā gadījumā „kopumu” veidos tās iespējas, kas atbildīs gan vispārējām, gan speciālajām vajadzībām.
Pašlaik pieaug pieprasījums pēc tādām brīvdienām, kas piedāvā daudz aktīvākas nodarbes nekā tradicionālās „Saules, jūras un smiltis” brīvdienas, piemēram, grūtus pārgājienus, burāšanu, kāpšanu kalnos u.c.
Daudzi tūristi pastāvīgi meklē jaunas un atšķirīgas izjūtas. Lai arī cik apmierināti tie būtu ar iepriekšējām brīvdienām, viņi diezin vai atgriezīsies tajā pašā vietā, bet vienmēr meklēs jaunu izaicinājumu, vēl aizraujošāku, vēl izaicinošāku, vēl atšķirīgāku.
Pašapliecināšanās var izpausties dažādos veidos. Visvienkāršākā vēlme „nonākt saskarē ar dabu” ir dabiska iezīme tūristu vidū, un to var apmierināt dodoties ainavu ceļojumos ar autobusu, izmantojot „lido-brauc” paketes, kā arī izmantojot velosipēdus vai piedaloties tūristu pārgājienu brīvdienās. Savukārt alkām pēc zināšanām atbilst ceļojumi uz Eiropas kultūras centriem, kurus pavada atsevišķu nozaru speciālisti, piemēram, arheologi. Pašapliecināšanos var sasniegt ar tādu pakešu palīdzību, kas piedāvā zīmēšanas vai citas mākslinieciskās veida brīvdienas.
Jo cilvēki vairāk ceļo un jo tie kļūst pieredzējušāki vai labāk izglītoti, jo augstāka līmeņa vajadzības dominē viņu brīvdienu motivācijā.



1.3.Motivētāji un veicinātāji.

Lai izmantotu brīvdienas tūristam nepieciešama gan nauda, gan laiks. Šie faktori paši nemotivē, bet tie dos iespēju topošajiem tūristiem ļauties saviem mērķiem. Tāpēc tos uzskata par veicinošiem faktoriem. Piemēram, ja tūristam ir vairāk naudas, tad galamērķim, pateicīgāki valūtas maiņas kursi attiecībā pret sterliņa mārciņu, vieglāka iebraukšana bez politiskām barjerām, draudzīgi vietējie iedzīvotāji, kas runā tūrista valodā-tie ir faktori, kas veicina galamērķa izvēli.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties