Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:973387
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tiesību avoti. Tiesību normu piemērošanas teorijas.
Mācības par tiesību avotiem nozīme. Tiesību avotu jēdziens un veidi. Tiesību avotu klasifikācija un hierarhija. Tiesību normu piemērošanas jēdziens. Jēdzienu jurisprudence un interešu jurisprudence. Tiesību normu piemērošanas stadijas. Taisnīguma prasība tiesībās. Procesuālā kārtība tiesībās.

Tiesību avoti.
Katra tiesību piemērotāja uzdevums ir zināt, kur un kā atrast tiesības, tādēļ tiesību avotiem ir centrālā nozīme, katra jurista darbā. Formas un veidus, kādos atklājas objektīvās tiesības un tādējādi tiesību piemērotājs var tās izzināt, sauc par tiesību avotiem. Jēdzienam tiesību avots ir dažādas nozīmes. Plašākā nozīmē ar to saprot visus faktorus, kas ietekmē objektīvo tiesību rašanos, šaurākā- saprot tiesību piemērotājiem saistošus priekšrakstus, kas piemērojami tiesību strīda izšķiršanai. Te noteicošais ir likums. Katrai valstij raksturīga sava avotu izpratne, tā ir atkarīga un ietekmē 1) tiesību sistēmas piederība noteiktai tiesību saimei; 2) sabiedrībā valdošā tiesību izpratne; 3) tiesību sistēmas vēsturiskā attīstība.
Eksistē vairāki tiesību avotu veidi. Pirmkārt, tie ir likumi, kas ir svarīgākais tiesību avots. Likumi veido pozitīvās tiesības, tam ir nepieciešama noteikta procedūra un forma. Zemākstāvošs likums nedrīkst būt izvēlēts pretrunā ar augstāka juridiska spēka likumu.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1190146
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties