Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:312254
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās, kad sāka valdīt jaunā starptautiskā iekārta, kas radās pēc Aukstā kara, parādījušies arvien jauni drošības apdraudējumi. Viens no ievērojamākajiem apdraudējumiem ir terorisms, kas ir arī viens no sarežģītākajiem apdraudējumiem nacionālajām valstīm un citiem sistēmas elementiem. Terorisms kā viens no nozīmīgākajiem draudiem savu problemātiskumu apstiprina ar to, ka tas ir praktiski nekontrolējams, nedefinējams, tam nav vienas konkrētas ģeogrāfiskās atrašanās vietas, kas ievērojami sarežģī terorisma apkarošanu. Turklāt- tas var apdraudēt ikvienu valsti, neatkarīgi no tās ģeopolitiskās situācijas, rīcības un citiem citu draudu izraisošajiem faktoriem. Būtībā tas varētu tikt pielīdzināts vīrusam, kurš var uzbrukt ikvienam, bet pret kuru nav atrasta vakcīna. Tieši tāpēc to iespējams var uzskatīt par mūsdienu pasaules vienu no ievērojamākajiem apdraudējumiem, kas ir globāla līmeņa, jo praktiski neviens no tā mūsu globālajā pasaulē nav pasargāts. Par terorisma kā globālā līmeņa problēmas, kas izraisījusi pasaules vēstures krīzi, reālu sākumu var runāt sākot ar 11. septembra notikumiem, kas pierādīja to, ka no terorisma nav pasargāts neviens. No šī brīža terorisms arī tika arvien vairāk uzskatīts par globālu apdraudējumu.
Terorisms pēc definīcijas ir politiskas rīcības metode, kas izmanto vardarbību (vai tīši rada bailes) pret pilsoņiem un pilsonisko infrastruktūru, lai ietekmētu to uzvedību, lai nodarītu sodu vai veiktu atriebību. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1137289
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties