Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:259624
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aprēķināju stāvokļa varbūtību sadalījuma funkciju sistēmai ar atteikumiem, izsaukumu intensitāte (A)=0,07 Erl. Analizējot iegūto 3D grafiku, secinu, ka jo mazāk būs serveru, jo lielāka būs varbūtība, ka notiks atteikums, tādēļ, ka nebūs brīvu serveru un, protams, arī otrādi, jo lielāks serveru skaits, jo mazāka varbūtība, ka būs atteikums.
Uzdevumā aprēķināju varbūtību sadalījuma funkciju atkarībā no serveru skaita un no pieaugošas un krītošas trafika intensitātes.
Analizējot grafiku secinu, ka jo lielāka trafika intensitāte, jo lielāka iespējamība, ka notiks atteikums. Tas nozīmē, ka jāpalielina serveru skaits, lai nebūtu atteikumi un būtu iespējams apkalpot visus abonentus.
Solis 0,1 krītošai trafika intensitātei nevarēja tikt izmantots (izmantoju soli 0,01), jo tādā gadījumā tiktu iegūtas nereālas vērtības. Augošam trafikam, tas tika ņemts vērā solis 0,1.
Uzdevumā pētījām sistēmas ar gaidīšanu (izsaukumu intensitāte A=0,07Erl.). Ja sistēmā ir izsaukums, bet nav brīvu līniju, tātad apkalpošana nenotiek, tad veidojas rinda jeb sistēma ar gaidīšanu. Apkalpošana notiks tiklīdz atbrīvosies kāds no serveriem. No 3D grafika secinu, ka palielinot serveru skaitu lielāka iespēja, ka abonenti, kuri veido izsaukumus neveidos rindu.
Uzdevumā pētījām, kā mainās varbūtību sadalījuma likums, ja mainās izsaukumu intensitāte. Analizējot #D grafiku secinu, ka, jo lielāka izsaukuma intensitāte, jo lielāks būs gaidīšanas ilgums.
Ka redzams 3D grafika redzams, palielinot slodzi palielinās arī varbūtība, ka izsaukums nokļūs rindā. Praksē šo izmato, lai varētu aprēķināt kāda varbūtība, ka veidosies rinda, pie noteiktas slodzes un līdz ar to varētu palielināt serveru skaitu, lai novērstu veidojošās rindas.
Atšķirība starp sistēmām ar gaidīšanu un ar atteikumiem, ir tā, ka veidojas rindas un palielinās serveru slodze, līdz ar to slikti sakaru pakalpojumi, bet turpretī sistēmām ar atteikumiem izsaukums netiks zaudēts, tāpēc izdevīgāks būs pēdējais gadījums.
Solis 0,1 krītošai trafika intensitātei nevarēja tikt izmantots (izmantoju soli 0,01), jo tādā gadījumā tiktu iegūtas nereālas vērtības. Augošam trafikam, tas tika ņemts vērā solis 0,1.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties