Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:231924
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais krievu kūrorts tika izveidots Karēlijā apzināti. Šeit tika atrastas bagātas minerālūdens atradnes. Taču, paši to nezinot, cilvēki atklāja daudz svarīgāku vietu. Lieta tāda, ka tā ir vienīgā vieta uz planētas, kur atrodas unikāla izrakteņa – šungīta atradnes. Kas tad ir šungīts? No skata tas ir parasts akmens, kurš līdzinās akmeņoglei. Taču, kā zināms, viss ģeniālais ir vienkāršs. Tieši šāds “ģēnijs” ir šungīts. Viņa īpašības patiesi ir brīnumainas.
Starp citu, šis akmens nosaukts blakus esošās sādžas Šuņgas vārdā. Zinātnieki uzskata, ka šis minerāls ir radies apmēram pirms 2 miljardiem gadu. Tā izcelsme ir īsta mīkla. Jo tajā laikā vēl nebija apstākļu, lai rastos akmeņi, ogles un citi oglekļa savienojumi. Zinātnieki ir neziņā, lai gan pastāv divas versijas kā radies šungīts.
Iespējams, ka senā okeāna seklākajos līčos pastāvēja primitīvu vienšūņu dzīvības formas. Tā kā tas bija organisks materiāls, tad to atliekas arī izveidoja šo minerālu. Otra versija balstās uz pasakainu pieņēmumu, ka šungīta atradnes ir gigantiska meteorīta atlūzas no bojāgājušās planētas Faetons, uz kuras kādreiz dzīvoja būtnes līdzīgas Zemes būtnēm.[2; 33-34]

Šungīta īpašības

Šungīts – minerāls, kuram nav analogu gan pēc ārstnieciskām, gan citām īpašībām. Šungīts ārstē, palīdz, attīra, atveseļo, atjauno. Visu kas ir kaitīgs cilvēkam, tas nogalina un absorbē, bet to kas ir derīgs – koncentrē un atjauno. Zinātnieki, kuri pētījuši šungītu, vienā balsī apgalvo: tas ir brīnums!
Šungīta sastāvā ietilpst fulerāni. Tā ir nesen atklātā oglekļa pastāvēšanas forma sfērisko jonu veidā. Mijiedarbojoties ar ūdeni, šungīts tajā izdala fulerānu dziednieciskos kompleksus, kuri rada marciālā ūdens efektu, kas ārstē alerģijas, ādas slimības, brūces, apdegumus, cukura diabētu, stomatītu, kosmētiskos defektus, matu izkrišanu.
Šungīta iegulām piemīt sorbcijas, katalīzes un baktericīdas īpašības. Šīs īpašības pielieto šungīta ūdens filtros. [4]
Šungīta ūdens filtri attīra ūdeni savādāk nekā ogļu pulvera filtri. Tie atjauno ūdens dabisko struktūru pārvēršot bīstamās vielas derīgās, jo ūdenim piemīt ne tikai ķīmiskās īpašības, bet arī informatīvās. Un Karēlijas minerāls galvenokārt iedarbojas uz informatīvo plānu.[2; 39]
Šungīts satur gandrīz visus Mendeļejeva tabulas ķīmiskos elementus. Taču saskarē ar ūdeni viņš tam atdot tikai tos elementus, kuri labvēlīgi iedarbojas uz dzīvu organismu. Šim minerālam piemīt baktericīdās īpašības. Taču par sensāciju kļuva pavisam cits atklājums. Lai cik tas neliktos dīvaini, šungīta svārstību frekvence un enerģētiskā lauka viļņa garums ir tāds pats kā vesela cilvēka zarnu traktam un kuņģim. Šī minerāla iedarbība galvenokārt ietekmē gremošanas orgānu sistēmu. Kuņģa un zarnu trakta stāvoklis ir īpaši svarīgs, jo tieši šī sistēma organismā atbild par ķermeņa saikni ar tā enerģētiku. Mūsu pārtikas produkti ir dabas veltes, augu, zemūdens un dzīvnieku valsts veltes. Tā kā šīs veltes ir dabas sastāvdaļa, tad tās koncentrē sevī varenu Visuma enerģijas lādiņu. Lietojot tās, mēs saņemam šo lādiņu. Tā notiek enerģētiskā apmaiņa starp Visumu un cilvēku.[2; 37]


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties