Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
5,49
Ietaupījums:
0,82 (15%)
Cena ar atlaidi*:
4,67
Pirkt
Identifikators:621410
Vērtējums:
Publicēts: 04.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
1.  Uzturvrērtība    4
2.  Pārtikas produktu prečziniskais raksturojums    5
3.  Ēdienu grupas ēdienu iedalījums pēc apstrādes veidiem    6
4.  Izejvielu pirmapstrāde    7
5.  Siltapstrade/gatavošana    8
6.  Ēdienu gatavošanas tehnologija    11
7.  Ēdienu pasniegšanas raksturojums    13
  KOPSAVILKUMS    13
Darba fragmentsAizvērt

Pagatavošanas gaita:
1. Aknas nomazgā zem tekoša ūdens un ar nazi attīra no plēvēm un taukumiem. Tad aknas liek bļodā, pārlej ar aukstu pienu un atstāj uz ~2 stundām mērcēties. Piens noņem aknām sīvumu. Ja jāsteidzas, aknas var gatavot arī nemērcētas.
2. Olas noloba un sakapā, ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Sīpolus un ķiplokus notīra un smalki sakapā, burkānu nomizo un smalki sagriež vai sarīvē uz rupjas rīves. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas un 50 g sviesta. Sīpolus, ķiplokus un burkānus apcep viegli brūnus.
3. Aknas izņem no piena. Pannā uzkarsē atlikušo eļļu un sviestu un sacep aknas no abām pusēm. Aknas nedrīkst pārcept – iekšpusē tām jābūt mazliet sārtām. Kad aknas no abām pusēm apcepušās brūnas, tām pievieno jau saceptos sīpolus un burkānus, kā arī šķēlītēs sagrieztos ābolus un pielej pusglāzi ūdens. Pannai uzliek vāku un pasautē 10-15 minūtes.
4. Aknas pārliek palielā bļodā, pievieno sakapātās olas, pielej konjaku vai brendiju un samaļ viendabīgā, mazliet gaisīgā masā. Garšas bagātināšanai var pievienot arī smalki sasmalcinātas salvijas lapiņas. Pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus un samaisa.
5. Pastēti liek bļodiņās, pāri var pārliet izkausētu sviestu, lai tā neapkalstu. Kad pastēte atdzisusi, to liek ledusskapī nostāvēties, līdz tā ir pilnīgi sastingusi. Vislabāk to pasniegt nākamajā dienā.

Ēdienu (aknu pastēte) pasniegsanas raksturojums:
Pasniegšanas temperatūra: 8 – 12 grādi C.
Trauki – bļodiņas.
Uzglabāšanas temperatūra, realizācijas laiks: 6h, +2-+4 grādi C.
Pasniedz atdzesētu ar svaigu vai grauzdētu maizi.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Subprodukti”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/621410

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties