Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:696621
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Veidojoties globāliem uzņēmumiem, parādās eksteritorialitātes princips iespējamos konkurences noteikumu pārkāpumos. Uzraudzības iestādēm ir grūti cīnīties ar uzņēmumiem, kas rezidē trešajās valstīs, jo īpaši aktuāli tas ir Latvijā, jo mēs bieži esam tikai daudzu pakalpojumu un preču lietotāji un mūsu tirgū ir konstatējamas tikai iespējamo pārkāpumu izpausmes.
Konkurences padome (KP) par prioritārām lietā uzskata tās, kuras uzstāj vislielāko ietekmi uz tirgu. Tās ir aizliegtās vienošanās un dominējošā stāvokļa ļaunprātīga izmantošana.
Tieši šogad KP ir salīdzinoši daudz lietu ierosinājusi pēc savas iniciatīvas. Iepriekšējos gados šādu lietu skaits bija aptuveni 10-20%, šogad jau 30%.Informāciju par šādiem iespējamiem pārkāpumiem gūstam gan no sabiedriskās saziņas līdzekļiem, gan citiem avotiem.
Sūdzēt tiesā ir dārgi un ilgi.
No citu sūdzību iesniedzēju puses dominē ierosinātās lietas par iespējamu negodīgu konkurenci. Pārsvarā šo sūdzību ierosinātāji ir mazie un vidējie uzņēmumi. Daudz iesniegumu ir par negodīgu konkurenci laikrakstu izplatīšanas tirgū, īpaši reģionālo, kur konkurence ir ļoti agresīva. pa šiem gadiem jau ir izveidojusies zināma saimnieciskās darbības prakse, faktiski paražas, kas nosaka, kādai ir jābūt godīgai konkurencei un ar kādām metodēm nedrīkst strādāt. pēc tām uzņēmēji arī vadās. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125136
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties