Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258967
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Uzņēmējdarbības process noris noteiktas sistēmas veidā. Sistēmas sākumā esošie ražošanas resursi ir kapitāls, iekārtas, izejvielas un materiāli, cilvēku resursi (darbaspēks), kurus visus tehnoloģiskā procesa gaitā kombinē īpašs resursu veids – uzņēmējspēja.
Kapitāls tulkojumā no latiņu valodas capitalis nozīmē – galvenais. Dažādi autori skaidro vārdu kapitāls atšķirīgi. Kapitāls var būt vai nu lieta vai īpašuma tiesības. Kapitāls ir tā vērtība, kas uzņēmējdarbības procesā rada virsvērtību. Lai kapitāls varētu radīt virsvērtību, tas jāiegulda uzņēmējdarbībā, jo tikai uzņēmējdarbībā ieguldīts kapitāls var radīt peļņu tā aprites gaitā.
Atkarībā no kapitāla piederības vai kapitāla devēja tiesiskā stāvokļa uzņēmumu var finansēt no diviem galvenajiem finansēšanas avotiem – ar pašu kapitālu vai aizņemto kapitālu. Pašu kapitāls ir uzņēmuma kapitāla daļa, kurš pieder uzņēmumam, kuru uzņēmumā iegulda uz nenoteiktu laiku un par kura izmantošanu īpašnieki saņem daļu no uzņēmuma peļņas – dividendes. Otra svarīgākā pašu kapitāla sastāvdaļa ir rezerves kapitāls. Šis kapitāls tiek veidots no uzņēmuma tīrās peļņas. Aizņemtais kapitāls ir uzņēmuma kopējā kapitāla sastāvdaļa, kas pieder citām juridiskām vai fiziskām personām, kuras šo kapitālu uzņēmumam ir atļāvušas izmantot noteiktu laiku pret noteiktu atlīdzību kredīta procentu veidā. Aizņemtais kapitāls pēc savas būtības ir uzņēmuma parādi vai saistības.1

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,91 €
Materiālu komplekts Nr. 1120199
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties