Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:882803
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tomēr, kopumā, inovatīvu stratēģiju izvēles principi ir atkarīgi no uzņēmuma darbības mērķa: līderu pozīciju iegūšana tirgū; konkurētspējīgo pozīciju noturēšana tirgū, izmantojot līdera jaunizgudrojumus un ieviešot tajās nelielās izmaiņas; sekošana grupu līderim, atdarinot to izgudrojumus, izmantojot savas tirgus un tehnoloģijas pozīcijas; uzņēmuma pašu saglabāšanas princips; konservatīvu tehnoloģiju izmantošana ar mērķi izdzīvot; brīvu tirgus nišu iegūšana; ka arī no produkta dzīves cikla stadijas: izveide, ieviešana, apstiprināšana, stabilizācija, vienkāršošana un kritums, iznākums un destruktūrizācija.

3. Starptautisko korporāciju stratēģisko uzdevumu risināšanas modeļi
Tehnoloģiskās līknes modelis- Šis modelis parāda to, ka katrai tehnoloģijai ir sava dabīgā robeža, kurai pietuvojoties, ar mērķi uzlabot produkta vai pakalpojuma parametrus, nepieciešamas arvien lielākas investīcijas. Viena no lielākajiem problēmām, kas rodas izmantojot šo modeli ir tā punkta noteikšana, kādā firma atrodas dotajā brīdī. Tāpēc ir īpaši svarīga iekšējās vides monitoringa organizēšana un firmas prognozēšanas sistēmas attīstība.
Gerpota modelis - Gerpota modelī ir piedāvāts izvēles process sistēmas izvietojumam zinātniski pētnieciskajām un konstruktīvajām apakšnodaļām starptautiskā uzņēmumā. Tā īpatnība slēpjas modeļu izcelšanā pārvaldes lēmumu pieņemšanai dažādos jautājumos. Īsāk sakot šis ir divpakāpju process: no sākuma tiek izlemts kā tiks veikta zinātniski- tehniskā darbība, bet pēc tam- kur atradīsies izpētes un attīstības centri.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1355895
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties