Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:425513
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kravu pārvadājumi ar autotransportu iegūst pasaulē arvien lielāku nozīmi šā transporta elastīguma dēļ. Arī multimodālā transporta pārvadājumi parasti sākas un beidzas ar autotransporta izmantošanu.
Starptautiskie pārvadājumi - kravu un pasažieru pārvadājumi starp divām un vairākām valstīm, kas tiek izpildīti, ņemot vērā šo valstu noslēgtos starptautiskos līgumus. Raksturīga īpašība šīs sfēras tiesiskajā regulējumā ir tā, ka tās pamatjautājumi tiek risināti starptautiskās transporta konvencijās.
Pēc Otrā pasaules kara starptautiskie kravu pārvadājumi bija stipri kavēti, pastāvošo šķēršļu dēļ – lielākā daļa valstu centā aizsargāt savu iekšējo tirgu. Tas protams neveicināja starptautiskās tirdzniecības attīstību. Lai situāciju starptautisko pārvadājumu jomā uzlabotu, tika nodibinātas starpvaldību organizācijas, kas nodarbojās ar daudzpusēju līgumu ierosināšanu (viena no svarīgākajām – Apvienoto Nāciju Ekonomikas Komisijas Eiropai Iekšzemes Transporta Komiteja (Inland Transport Committee of the United Nations Economic Commission for Europe)), kā arī nevalstiskas organizācijas (galvenokārt – Starptautiskā Autotransporta Savienība (International Road Transport Union) un Starptautiskā Ceļu Federācija (International Road Federation)). Arī Eiropas Transporta Ministru Konferencei (European Conference of Ministers of Transport (ECMT)) šīs jomas attīstībā bija nozīmīga loma.1…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties