Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
11,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:929004
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

30. Dažādas mediju lomas konfliktsituāciju atainošanā.
• Pašaizliedzīgie revolucionāri, kas kalpo kā kolektīvi organizatori, aģitatori un propagandisti. Runa šajā gadījuma ir par marksistiem un citām revolucionārām doktrīnām. Šo kustību līderi bieži vien kādā savas dzīves daļā ir bijuši saistīti ar žurnālistiku, lai pēc tam pievērstos revolūciju organizēšanai.
• Bezbailīgie patiesības meklētāji – drosmīgi sociālā ļaunuma un politiskās korupcijas pētnieki. Tiek pieņemts, ka pastāv plurālistiska sabiedrība, kurā konfliktējošie varas centri, intereses un uzskati saduras, bet sasniedz dinamisku līdzsvaru publiskās diskusijas un politisko kompromisu ceļā.
• Atbildīgi dienas kārtības noteicēji, kuru mērķis ir vairāk interpretēt nekā ziņot. Žurnālisti, vismaz vadošie, saskaņā ar šo modeli ir autonomi varas elites locekļi, kuru uzdevums ir kritiski komentēt aktuālo politiku.
• Mediji kā labvēlīgie vārtu sargi. Tiecas parādīt stāstu abas vai visas puses. Avotu precizitāte, konfidencialitāte un uzticamība.
• Attīstības virzītāji. Šis modelis ir saistāms ar pašaizliedzīgo revolucionāru modeli, bet jau tā post revolūcijas fāzē. Nacionālā integrācija un sociāli ekonomiskā attīstība kā mērķi, ir īpaši postkoloniālajā periodā trešās pasaules valstīs.
• Slēptie pārliecinātāji ir mediji, kuru komerciālās intereses spiež tos manipulēt ar savām publikām glorificējot biznesu, izmantojot seksu un varmācību reitingu paaugstināšanai. Žurnālistu darbību tieši vai netieši kontrolē biznesa intereses, izmantojot šajā nolūkā reklāmu.
• Piekrišanas producētāji ir komerciālie mediji, kas kalpo globālā kapitālisma hegemonijas dizainiem. Ziņu galvenā funkcija ir saražot piekrišanu manipulējot ar faktiem , lai producētu leģitimāciju komerciālajās un valsts mediju sistēmās.
• Pilsoņu skandālu rausēji („mēslu vaboles”) kas ir radikāli jauna žurnālistikas forma, saistīta ar internetu. Tās priekšteči ir Amerikas revolūcijas laiku korespondentu komitejas, Krievijas samizdat vai Persijas shabnameh, kuras visas kalpoja opozīcijai pagrīdes komunikācijas kanālu veidošanai, pastāvot cenzūrai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties