Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:385741
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konflikti var būt iekšēji – intrapersonāli vai intragrupas – un ārēji – starppersonu vai starpgrupu. Nereti starppersonu konflikti rodas no intrapersonāliem konfliktiem, kad cilvēka iekšējie konflikti tiek pārnesti uz citām personām. Tādā pašā veidā starpgrupu konflikti var rasties no intragrupas konfliktiem. Tomēr intragrupu vai starpgrupu konfliktos sava loma līdzās personiskiem aspektiem ir arī problēmām, kas saistītas ar konkrētās organizācijas specifiku.
Organizācijām raksturīgs tāds konflikta veids, ko sauc par mobingu. Mobings (no angļu val.: klupt kādam virsū, uzbrukt) – konflikti, kas izraisīti apzināti ar nolūku kaitēt kādam kolēģim. Parasti mobings attiecas uz vairāku darbinieku grupu, kas nekorekti, bet mērķtiecīgi aizskar kādu kolēģi. ja šādu rīcību ierosina vai akceptē vadība, to sauc par bosingu.
Mobings balansē starp autļautu un neatļautu rīcību: izraudzītie upuri ignorē, kompromitē vai izsmej, apzināti liedz informāciju un nemitīgi kritizē viņa darbību. Visbeidzot tiek izplatītas baumas, lai noniecinātu upura personību un aizskartu viņa privāto dzīvi.
Mobingam ir novērotas piecas fāzes:
1)Mobinga pamatā parasti ir kāda neatrisisnāta vai neveiksmīgi risināta problēma. Pirmie uzbrukumi, iezīmējas upura loma.
2)Uzbrukumi kļūst biežāki un intensīvāki. Pieaug upura aizvainojums, samazinās viņa pretošanās spēja. Upuri pamana arī citi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126539
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties