Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:195089
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konflikts - pretēju, savstarpēji nesavienojamu tendenču sadursme cilvēka apziņā, personu vai grupu attiecībās, kas saistīta ar asi izteiktiem negatīviem emocionāliem pārdzīvojumiem. Tie ir jebkuri savstarpēji antagonistiski impulsi, intereses, viedokļi, darbības.
Nedrīkst jaukt konfliktu, ķildu un strīdu. Strīdā abas puses parasti diskutē par to, kā labāk sasniegt kādu kopīgu mērķi, tā gaitā otra personība netiek vērtēta negatīvi. Lai strīds nepārvērstos par konfliktu, jau no mazotnes nepieciešams ieaudzināt augstu strīda, diskusiju kultūru.

Konfliktu veidi
Intrapersonālie konflikti - viena un tā paša cilvēka vienādi spēcīgu, bet pretēji vērstu motīvu, vajadzību, interešu utt. sadursme, kura ietekmē cilvēka uzvedību un ceļu uz mērķi. Intrapersonālais konflikts var rasties, ja nepieciešams izvēlēties vienu no divām vienlīdz patīkamām alternatīvām, vienu no divām vienlīdz nepatīkamām alternatīvām vai arī ja mērķis ir reizē pievilcīgs un atbaidošs un izraisa gan pozitīvas, gan negatīvas emocijas.
Iekšējo konfliktu tipoloģiju visplašāk ir izstrādājis amerikāņu psihologs K. Levins. Viņš nosauc sekojošus konfliktu veidus:
aproach - aproach (tuvošanās - tuvošanās). Konflikts rodas, kad cilvēkam ir divi vienlīdz labi un vienlīdz vēlami mērķi. Cilvēks šādu konfliktu risina, izvēloties mērķi, kurš ir tuvāk.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties