Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:557371
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Psihometriskais virziens intelektuālās nepietiekamības pētīšanā meklēja metodes, kam nebūtu vajadzīga sarežģīta aparatūra un tās varētu izmantot plašs speciālistu loks, lai noteiktu bērna attīstības traucējumu līmeni. Pamatus metožu izstrādāšanai 20.gs. sākumā lika eksperimentālās psiholoģijas panākumi, kam bija noteikta spēju pētīšanas pieredze vispārējās psiholoģijas jomā. Šī interese par bērnu 20.gs. izveidoja pedoloģiju – savdabīgu datu sintēzi par bērnu fizisko un psihisko attīstību. Mērķis bija nošķirt bērnus ar garīgās attīstības traucējumiem un bērnus ar apdāvinātību, lai radītu labvēlīgus apstākļus viņu mācīšanai.
Psihologs Alfrēds Binē pilnveidoja un ieviesa dzīvē testu metodi. Viņš bija viens no individuālās un praktiskās psiholoģijas pamatlicējiem. Binē un Simons izstrādāja normatīvās prasības dažādu vecumu un klašu skolēnu zināšanu, prasmju un iemaņu līmenim.
Binē un Simons izstrādāja metriskās skalas, kurām vajadzēja noteikt prāta spējas tīrā veidā – neatkarīgi no zināšanām. Testi bija izkārtoti pieaugošā grūtuma pakāpju secībā. Katram vecumam atlasīja tādus testus, kurus pozitīvi izpildīja 75% šī vecuma veselo bērnu.
Itāļu psihologs Sante de Sanktis izveidoja testus garīgās attīstības traucējumu noteikšanai. Tiem bija pieaugošas grūtības pakāpēs un tie bija paredzēti 7-14 gadus veciem bērniem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1335627
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties