Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:414043
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

1. Spānijas politika
Spānija ir konstitucionāla monarhija ar mantotu monarha reprezentatīvo titulu un divpalātu parlamentu. Par valsts galvu tiek uzskatīts Spānijas karalis, valsts vadītājs ir premjerministrs, kuru nereti sauc par valdības prezidentu. Valsts varu realizē likumdošanas vara, izpildvara un tiesu vara.
Spānijas pamatdokuments ir konstitūcija, ratificēta 1978. gada 7. decembrī, kurā definēta valsts politiskā sistēma un noteiktas iedzīvotāju brīvības. Konstitūcijā noteikts, ka Spānija ir vispāratzīta kā sociāla un demokrātiska valsts, kas pakļauta likumu varai, atbalstot likumā noteiktās brīvības, taisnīguma, vienlīdzības un politiskā plurālisma augstākās vērtības.

2. Spānijas Karalis
Karalis ir valsts galva, tās vienotības un pastāvības simbols. Viņš uzņemas Spānijas valsts reprezentāciju starptautiskā arēnā, kā arī veic citas viņam paredzētās funkcijas, kas atrunātas Spānijas Konstitūcijā. Viņa tituls ir Spānijas karalis, var tikt izmantoti arī citi tituli, kas attiecas uz Troni.
Pašlaik Spānijas valsts galva ir viņa majestāte Karalis Huans Karloss I (Juans Carlos I), kurš tika pasludināts par karali 1975. gada 22. novembrī pēc valsts galvas, diktatora Francisko Franko nāves. Viņš pirmajā runā Spānijas tautai pavēstīja sava valdīšanas laika pamata ideju, proti - demokrātijas atjaunošanu, kas bija pilnīgs pretstats Francisko Franko piekoptajai diktatūrai. Līdz ar to Karalis Huans Karloss I devis vēsturisku ieguldījumu Spānijas kā modernas Eiropeiskas valsts izveidē, veicinot Spānijas miermīlīgu pāreju uz modernu demokrātiju.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties