Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:115282
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

O. Konta ieguldījums socioloģija attīstībā.
Ogists Konts bija franču filozofs un sociologs. Dzīvojis no 1798. līdz 1857. gadam. Dzimis Monpeljē, Francijā, ierēdņa ģimenē. Mācījies licejā, vēlāk izglītību ieguvis Parīzes politehniskajā skolā. 1818. gadā kļūst par Sensimona piekritēju un personīgo sekretāru. Drīz pamet savu skolotāju, jo viņu raksturi ir pārāk dažādi.
Kad Konts 1838. gadā radīja terminu socioloģija, lai ar to apzīmētu savu iecerēto zinātni par sabiedrību, viņš paziņoja, ka tā kļūšot par visu zinātņu karalieni. Viņš gribēja izveidot zinātni, kura spētu atklāt sabiedrības likumus, lai valdošā elite, šos atklājumus izmantojot, varētu sabiedrību uzlabot. O. Konts cerēja, ka ir iespējams nodibināt jaunu sabiedrisko zinātni, kas, tāpat kā dabaszinātnes, balstītos uz novērojumiem, eksperimentiem un eksaktām metodēm.
Domu par sabiedrības organizāciju un terminu "pozitīvisms" Konts, tāpat kā daudzas citas idejas, aizguvis no Sensimona. Pozitīvs ir kā kaut kas stingrs, pastāvīgs un kalpo cilvēces progresam. Konts noliedz revolūcijas. Tās izceļ haosu un ir nepastāvīga parādība. Viņš neatzīst, ka revolūcija var mainīt sabiedrību un tās morāli. Konts dzīvo periodā, kad sevi pieteikušas vairākas revolūcijas. Dzimis neilgi pēc lielās franču revolūcijas. Uzaudzis vidē, kurā izpaužas tās sekas. Francijā gāzta monarhija.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1129430
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties