Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:369524
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tradicionāli ģimene ir definēta kā sociāla vienība, ar kuru ir saistīta tieša laulība, dzimšana vai adoptācija, kas ir raksturīga oficiāli noformētām attiecībām un, kas saista ekonomisko sadarbību, sociāli apstiprinātas dzimumu attiecības, vairošanos un bērnu audzināšanu. Mēs varam plaši definēt ģimeni, lai attiecinātu to uz primāro cilvēku grupu – parasti saistīta ar senčiem, laulībām vai adoptāciju – kas cēlusies no korporatīvās ekonomikas vienības, lai sargātu visus pēcnācējus (un viens otru) un, kas ir solījies saglabāt grupu visu laiku. Ģimeni pēta vairākas zinātnes, it īpaši filozofija, socioloģija, sociālā psiholoģija un demogrāfija.
Radniecības sistēmu salīdzināšana
Ģimenes ir daļa no tā, kas ir daudz plašāk aplūkots , lai būtu radnieciska sistēma.
Radniecīga sistēma ir attiecību paraugs, kas definē cilvēku ģimenes savstarpējās attiecības. Radniecīgās sistēmas variē dažādas kultūras dažādos laikos.
Poligāmija ir vīriešu un sieviešu paradums veidot kopdzīvi ar vairākiem otra dzimuma indivīdiem. (parasti ar to saprot daudzsievību)
Monogāmija ir laulības un ģimenes forma – viena vīrieša un vienas sievietes pastāvīga dzimumkopdzīve; tāda laulību paraža, kur precētajiem vienā laikā ir tikai viena sieva vai vīrs – vienlaulība. Mūža garumā monogāmija ne vienmēr tiek realizēta, ir liels daudzums šķiršanos un ārlaulības dēku. Daudzi sociologi raksturo modernās laulības kā sērijveida monogāmiju, kurā indivīdi mūza garumā var noslēgt vairākas laulības, bet vienā laikā saglabāt tikai vienas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties