Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:985094
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.09.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Inficēšanās iespējas
1. Inficēšanās caur ādu un gļotādu (iegūtais sifiliss) - uzskata, ka caur veselu ādu un gļotādu inficēšanās nenotiek, ir vajadzīgs vismaz mikroskopisks ādas vai gļotādas bojājums. Inficēšanās notiek stājoties tiešā vai netiešā kontaktā ar slimo personu. Tiešā inficēšanās ar sifilisu notiek, radoties tiešam, ķermeniskam kontaktam, visbiežāk dzi-mumakta laikā. Inficēties iespējams arī bez dzimumakta, piemēram, ar skūpstu u.tml. Tiešs ķermenisks kontakts ir ceļš, kādā visbiežāk notiek inficēšanās ar sifilisu. Netieši jeb neseksuālā ceļā var inficēties, ar dažādu priekšmetu, trauku u.c. starpniecību, kurus lietojis sifilisa slimnieks. Tas ir tā saucamais sadzīves sifiliss. Mūsdienās šādu inficēšanos novēro reti, bet tā iespējama antisanitāros apstākļos, galvenokārt bērniem no slimiem vecākiem.
2. Inficēšanās asins pārliešanas laikā (iegūtais sifiliss) - inficēties ar asinīm galvenokārt tiešās asins pārliešanas laikā. Šis inficēšanās veids sastopams reti, jo 1) tiešā asins pārliešanas mūsdienās tiek izmantota reti. 2) donoru asinis pārbauda. 3) bālā treponēma iet bojā, asinis glabājot vismaz 5 dienas.
3. Augļa inficēšanās no mātes (iedzimtais sifiliss) - šajā gadījumā inficēšanās notiek grūtniecības laikā. Aptuveni 40% inficēto pēcnācēju iet bojā vai nu grūtniecības laikā (spontānais aborts, nedzīvdzimis bērns) vai jaundzimušā periodā.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties