Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:927352
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kolumbs ieved no Amerikas 1493.g. Filiss draugs, Sis cūka= cūkgans. 1928.g. Flemings atklāj penicilīnu, kas sifilisu ārstē visefektīvāk. Sifiliss parādījās Polijā 1493.g. un Krievijā 1499.g. Latvijā (Cēsīs) 1518.g. Baltais Krusts 1899.g. Ļaužu labklājības biedrība 1908.g. ar Venērisko slimību apkarošanas nodaļu. Tur apmācīja prostitūtām dažādus darbiņus, lai viņas mācētu sevi uzturēt pēc novecošanas. Tur rūpējās arī par prostitūtu bērniem.
Stacionārā ārstēšana Aleksandra Augstumi 1710.g., tagad Rīgas Psihoneiroloģiskā slimnīca; Rīgas 1.slimnīca 1803.g., nodaļa vēl pastāv. u.c. 1924.g. Latvijas Dermatovenerologu biedrība specializējas Pēteris Sniķeris.
Sifiliss ir hroniska infekcijas slimība, kas norit paasinājumiem un pie kuras var tikt bojāti visi audi un orgāni. Tulkojumā sis- cūka, filiss- mīlēt.
Slimības izraisītājs ir bālā spiroheta, kura faktiski vairojas un izraisa saslimšanu tikai cilvēka organismā. Jūtīgas gan pret dezinfekcijas līdzekļiem, izžūšanu, temperatūru, visiem ārējās vides apstākļiem.
Inficēties var dzimumceļā (STS), Hetero, homo, arī caur mutes dobuma gļotādu. Nepieciešams mikroplīsumiņš, lai infekcija nokļūtu organismā. Var inficēties arī ciešā sadzīves kontaktceļā (slimi vecāki inficē bērnus, frizieri, mediķi) Hemotransfūzijas jeb asinspārliešanas ceļā. Iedzimtības ceļā (auglis mātes organismā).
Pirmās pazīmes parādās pēc inkubācijas perioda. Tas ir aptuveni 21 diena, bet to var ietekmēt dažādi faktori (gan +, gan -, gan ++). Ja imūnsistēma ir kārtībā, atpazīst ātrāk.
Klīnisko izpausmju periodi:
1.Primārais sifiliss- Cietais šankrs.
1)erozija vai čūla, kura izveidojas tur, kur tika inficēts. Cietais, jo, ja patausta, pamatnē var sataustīt sacietējumu. Nesāpīgs.
2)Nedēļu vēlāk rodas izmaiņas limfātiskajos mezglos (palielinās), tie, kuri atrodas tuvāk šankram. To sauc par bubonu. Nesāpīgi.
Šīs 2 pazīmes ilgst aptuveni 7-8 nedēļas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1118807
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties