Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,66 (19%)
Cena ar atlaidi*:
2,83
Pirkt
Identifikators:473600
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Citrona ķīmiskais sastāvs    4
2.  Citronā esošo sensori aktīvo savienojumu raksturojums    6
2.1.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mīkstuma un mizas krāsu    8
2.2.  Savienojumi, kuri nosaka citrona mizas rūgto garšu    11
2.3.  Cukuri, kas veido citronu saldeno garšu    13
2.4.  Skābes, kas veido citronu skābeno garšu    14
3.  Krustnagliņu ķīmiskais sastāvs    16
4.  Savienojumi, kuri nosaka krustnagliņu aromātu un garšu    17
  Secinājumi    19
  Literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
1. Ir vērtīgi savienojumi, kas citrona miziņā atrodas daudz vairāk nekā citrona mīkstumā, tāpēc iesaka ēst ne tikai citrona mīkstumu, bet arī citrona miziņu.
2. Citrona mizas rūgto garšu izraisa limonoīdi, savienojumi, kuri spēj palēlināt vēža šūnu augšanu un izraisa vēža šūnas bojāeju.
3. Flavonoīdi ir galvenie savienojumi, kas veido citrona raksturīgo dzelteno krāsu.
4. Citrona skābo garšu veido citronskābe, kas svaigā citronā ir 5 g/100 g, nedaudz arī ābolskābe un askorbīnskābe.
5. Citrona saldo garšu galvenokārt veido fruktoze un nedaudz saharoze un glikoze.
6. Galvenais krustnagliņu aromāta veidotājs ir eugenols, kas krustnagliņu ēteriskajās eļļās var būt līdz pat 95% no visiem pārējiem savienojumiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,45 €
Materiālu komplekts Nr. 1351214
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Sensori aktīvi savienojumi citronā un krustnagliņās”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/473600

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties