Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:454042
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.07.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

SGS – tie ir standarti, kas izmantojami grāmatvedības darba noslēguma posmā. Tajos nav prasību rēķinvedībai. SGS prasa pilnīgi jaunas zināšanas un darba iemaņas. Tie nav stingri noteikumi, bet konkrētu principu un prasību kopums. To lietojumu grāmatvedis izvēlas pats, ņemot vērā konkrēto ekonomisko situāciju un darījumu būtību, nevis izmanto standartus tikai tāpēc, ka to nosaka likumdošana. Pāreja uz SGS prasa ļoti nopietnu, lielu un pamatīgu darbu. Vienā mirklī tos ieviest neizdosies. Nepieciešama ne tikai kompāniju un grāmatvežu, bet arī likumdevēj orgānu un izpildvaras iestāžu nopietna sagatavošana. SGS lietošanas mērķis ir finanšu pārskatu, patiesā finansu stāvokļa un kompānijas darba rezultātu caurredzamības nodrošināšana, tomēr vēl arvien nozīmīgs faktors ir personu, kas sastāda šos pārskatus, godīgums un godprātība.
Kā zināms ar 2005.gada.1. janvāri finanšu pārskatu starptautiskie standarti kļūs obligāti tiem uzņēmumiem, kuru akcijas kotējas Eiropas biržās. Kas attiecas uz Latvijas uzņēmējiem, tad šīs prasības galvenokārt skar tos, kuru mātes kompānijas tirgo akcijas Eiropas tirgū. Tātad Latvijā reģistrētie meitas uzņēmumi, gatavojot pārskatus mātes uzņēmumiem, būs spiesti lietot SGS. Pārējiem pagaidām dota iespēja izvēlēties – izmantot SGS vai nē. Tomēr tiem, kuri plāno piesaistīt ārzemju investorus, aizrobežu banku kredītus vai nodibināt partnerattiecības ar citiem Eiropas uzņēmumiem, nāksies atzīt rietumos vispāratzīto finanšu pārskatu standartu prasības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1147985
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties