Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:258038
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Avots ir tas, kurš pieņem lēmumu sākt sarunu, izlemj kādu ziņojumu nosūtīt un izvēlas vienu no iespējamām nosūtāmām ziņām. Pēc tam ziņā tiek pārvērtās signālā un tiek nosūtīta adresātam caur kanālu (tas var būt telefona kabelis, mute u.c.). Troksnis ir jebkas, kas traucē ziņojuma nodošanai starp nosūtītāju un adresātu. Zinātnieki ir izdalījuši divus trokšņu veidus: semantisku un tehniskus trokšņus. Informācija satur vienu no nedaudzajiem signāliem – 50 % pareģojamības. Lai izmērītu informācijas daudzumu, mēs varam lietot vārdu „bits”, kas ir vārdu savienojuma „binary digit” saīsinājums un praksē nozīmē Jā/Nē izvēli.
Informācijas jēdzienā ietilpst arī liekvārdība. Liekvārdība ietver iepriekš nosakāmus un tradicionālus signālus, un ir augstas pareģojamības rezultāts. Liekvārdības pretstats ir entropija – zemas pareģojamības produkts. Ziņojums, kuras grūti iepriekš nosakāms, satur vairāk informācijas. Piemēram, drauga sveicināšana uz ielas ir viegli pareģojams notikums. Liekvārdība palīdz mums novērst un labot personības kļūdas. Kad cilvēki saņem ziņojumus, viņi no sākuma precīzi izlabo tos, bet tikai pēc tam uztver informāciju. Tā palīdz mums arī pārvarēt trokšņaina kanāla trūkumus, jo mums nākas atkārtot vārdus. Palielinoties liekvārdībai, tiek pārvarētas entropijas ziņojumu pārsūtīšanas problēmas, arī atrisināt neskaidrības, kuras ir saistītas ar auditoriju (sabiedrību).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1117072
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties