Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
2,49
Ietaupījums:
0,47 (19%)
Cena ar atlaidi*:
2,02
Pirkt
Identifikators:527928
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Miltu uzglabāšanas ietekme uz kvalitāti
Miltus uzglabājot notiek fizikālās un ķīmiskās izmaiņas – miltu nobriešana. Atkarībā no uzglabāšanas apstākļiem, tiek ietekmēta miltu kvalitāte, to var gan paaugstināt, gan pazemināt. Galvenie ietekmējošie faktori:
• Temperatūra – pie stipras sakaršanas milti iegūst tumšu nokrāsu, rūgtu piegaršu, salīp pikās un tajos attīstās pelējumsēnītes. Paaugstinātā temperatūrā, notiek tauku šķelšanās glicerīnā un taukskābēs, tāpēc tie kļūst rūgteni. Tie jāuzglabā 10 – 15 grādos.
• Telpas mitrums – ietekmē miltu mitrumu. Pie paaugstināta mitruma strauji attīstās pelējuma sēnes.
• Kaitēkļi – miltu ērce, miltu svilnis, miltu melnulis.
Uzglabāšana ietekmē arī lipekli. Ja uzglabā miltus ar labu, elastīgu lipekli, tad tā kvalitāte pazeminās, tas kļūst stingrāks, grūtāk izstiepjams. Savukārt, uzglabājot miltus ar vāju lipekli, ta kvalitāte uzlabojas.
Uzglabāšanas laikā miltos notiek dažādas izmaiņas – to nobriešana, mitruma izmaiņas, skābuma palielināšanās, sarūgtēšana, krāsas izmaiņas, pašsakaršana, pelēšana, sagulsnēšanās, u.c., tāpēc milti ir jāuzglabā sausās un labi vēdināmās telpās ar relatīvo gaisa mitrumu 60 līdz 70%.

Secinājumi
1. Nav noteiktu kvalitātes standartu rudzu un kviešu miltiem, pastāv vispārēji noteiktas prasības, pēc kurām milti tiek iedalīti šķirās.
2. Ir stingri jāseko miltu uzglabāšanas apstākļiem, jo tie ļoti ietekmē miltu kvalitātes izmaiņas.
3. Miltu kvalitāti ietekmē pārstrādājamo graudu kvalitāte un īpašības, kā arī tehnoloģiskais process.
4. Savukārt, miltu kvalitāte ietekmē gatavo ražošanas produkcijas iznākumu kvalitāti, kas ir noteicošais faktors tirdzniecībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,78 €
Materiālu komplekts Nr. 1313038
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Rudzu un kviešu miltu kvalitātes rādītāji”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/527928

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties