Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:412949
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

4. Ar citātiem pierādi, ka novelē ir mīlestība!
Jau pašā sākumā var noprast, ka gan Edgaram, gan Kristīnei vienam pret otru ir stipras jūtas. Kristīnei tās apslēpt izdodas labāk, bet Edgars nevar izturēt tās neatklājis. “«Tādēļ, ka tu mani mīļo, tādēļ, ka es tevi mīļoju. Ja tu manis nemīļotu, tad tu tagad šite nesēdētu, un es... es... šodien tikko noturējos, Akmentiņam sava zirga neuzlaidis virsū. »”
Vēl kādu brīdi Kristīne pretojas savu jūtu atklāšanai, bet ilgi viņai tas neizdodas. “«Viņa raudās... Un es tagad esmu tik laimīga!»”. Kad Kristīne padodas savām jutām, viņa jutās neizsakāmi atvieglota un laimīga, tāpat kā Edgars, kas tikai liecina par to, ka jūtas, kas valdīja starp viņiem bija īstas un stipras.
Galvenie varoņi ļoti mīl viens otru un nekas nevar stāties tam ceļā, noveles beigās viņi arī apzinās, ka viens bez otra izdzīvot nespētu, labāk būtu dzīvot kopā, pat ja tas nestu ciešanas Edgara ieradumu dēļ. “«Šodien tava sirds ir smaga tikai aiz dusmām pret mani. Parīt tai būs tāds pats smagums kā manai. Tu būsi apsolījusēs un neturēsi vārda, tev būs jādomā par tavu vīru, un tu domāsi par mani... un domāsi, ka esi tikpat nekrietna kā es. Un neviena cilvēka lielīšana nelīdzēs...»”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties