Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:915274
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kristīnes māte (vešeriene)- viņa bija uzstājīga, runājot ar meitu par Edgaru, viņa domāja, ka viņš ir nekrietns cilvēks un meitai atnesīs tikai nelaimi..”Ak, ak, pie tāda cilvēka!””Tikai apsolies ar viņu vairs netīties.” Viņa bija saprotoša un redzēja, ka meitai Edagrs vēl palicis sirdī, taču mēģināja viņu pārliecināt viņu neprecēt, jo viņa gribēja lai viņas meita ir laimīga. “Es jau cita nekā negribu kā vienīgi tavu laimi.”
5. Novelē risinātās problēmas ir aktuālas arī mūsdienās. Arī musdienās ir tādas situācijas, kad cilvēkam rodas grūtības izvēlē starp mīlestību un prātu, un visbiežāk noteicošā tomēr ir mīlestība, jo pirmā izvēlas sirds. Protams, arī problēma ar kaitīgiem ieradumiem ir bieži sastopama mūsdienās, tie pazudina cilvēkus, un vēlme pēc tiem ir daudz stiprāka nekā solījumi citiem no tiem atbrīvoties. Atteikties no tiem nevar palīdzēt apkārtējo ieteikumi, nosodījumi, ja pašam nav liela gribasspēka un vēlmes.
6. Darbs atbilst noveles žanram (psiholoģiskā novele). Tajā jūtama cilvēku cīņa pašiem ar sevi, neizlēmība un vājība. Galvenā tēma novelē ir mīlestība, kura tēliem sniedza gan patīkamas emocijas, gan grūtības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties