Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874375
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Reliģija ir cilvēku garīgā atbilde uz savu eksistenci. Sastopoties ar dzīves grūtībām šajā pasaulē, mēs veidojam izpratni par savu visumu un mūsu pastāvēšanu, tā piešķir dzīvei mērķi un nozīmīgumu. Reliģiju veido uzskatu sistēma un ar to saistītā prakse. Vārdu „reliģija” bieži asociē ar ticību pārdabiski9em spēkiem, kas veido vai nosaka cilvēku dzīvi un nāvi; to saista arī ticību idejām, kas piešķir jēgu cilvēku eksistencei. Reliģija apvieno cilvēku grupas, kurām raksturīgi kopīgi centieni un vērtības. Pasaulē ir daudz reliģiju. Dažas tiek praktizētas tikai dažos rajonos. Gandrīz visu reliģiju pamatā ir ticība vienam vai vairākiem dieviem un dievietēm.
Reliģija tiek praktizēta gandrīz katrā cilvēku sabiedrībā. Pat tajās vietās, kur noteiktu reliģiju prakse ir aizliegta, cilvēki bieži vien ļoti riskē un slepeni pielūdz dievus. Reliģija piedāvā cilvēkiem dzīves jēgu, kas sniedzas pāri ikdienas realitātei, tā nodrošina noslēpumaināko notikumu transcendentu skaidrojumu.
Pasaules atšķirīgās reliģijas vieno būtiski svarīga iezīme. Tās visas tiecas uz garīgu mērķi – uz savienošanos ar augstāko Dievu, vai kāda augstāka stāvokļa sasniegšanu. Reliģija tiecas atklāt pasaules un cilvēces pastāvēšanas jēgu.
Lielākajā daļā reliģiju centrālo vietu ieņem dievlūgšanas process. Ziedojumu nešana un upurēšana, dziedāšana, sprediķošana vai svēto rakstu lasīšana – tās visas ir dievu pielūgšanas formas.
„Visas reliģijas ir vienlīdz patiesas.” (Roberts Bērtons).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1170361
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties