Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:138976
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaules reliģijas tiek iedalītas divās ļoti atšķirīgās grupās: Rietumu tradīcijas reliģijas un Austrumu tradīcijas reliģijas. Šinī esjā es pastāstīšu par Austrumu reliģijām.
Austrumu tradīcija radusies seno indiešu grupās. Tai pieder hinduisms, budisms un to paveidi. Mistiska, uzsverot to, ka Dievs ir rodams paša cilvēka garā. "Pasauli noliedzoša", atzīstot pastāvošā sākotnējo garīgo dabu un meklējot dvēseles atbrīvošanu no bezgalīgā pārdzimšanu jeb reinkarnācijas apļa, kam cilvēks ir pakļauts šajā pasaulē.
Hinduisms. Par hinduismu sauc Indijas iedzīvotāju reliģiju.aptuveni starp 1500. un 1200.gadu pirms Kristus, t.i., laikā, kad Mozus izveda izraēla tautu no Ēģiptes, tagadējās Indijas teritorijā no Z-rietumiem sāka ieceļot āriešu klejotājciltis un apmetās apgabalā, ko sauc par Pendžabu. Attīstības gaitā āriešu reliģja izplatījās un ietvēra sevī citu kultūru elementus, piemēram, no Indas kultūras ielejas-ziemeļos, un dravīdu kultūras-dienvidos. Pasaulē ir vairāk nekā 700 miljoni hinduistu. Vairākums no tiem dzīvo Indijā. Hinduisma reliģija piedāvā trīs galvenos pestīšanas ceļus no pārdzimšanu rita. Tie ir filozofija jeb zināšanas, reliģisko rituālu ievērošana un kalpošana. Dziļi sirdī hinduisti ir monoteisti, viņi tic vienam vienīgam Augstākajam Dievam – Brahmanam – "Absolūtam", kurš ar dievību palīdzību valda pār pasauli. Hinduistu sabiedrībā ir četras galvenās kārtas: priesteri (bramīni), augstmaņi (kšatriji), zemnieki un amatnieki (vaišjas) un melnstrādnieki (šūdras).
Budisms. Budisma Trīs dārgumi jeb triratnair Buda, dharma (viņa mācība) un sangha (mūku kopiena).Šie Trīs dārgumi tiek pieminēti katrā budistu saiešanas reizē visās svētnīcās. To dara, trīs reizes atkārtojot vienkāršu apliecinājumu, kuru saviem pirmajiem mācekļiem esot mācījis pats Gautama: Es eju pie Budas kā pie mana patvēruma, es eju pie dharmas kā pie sava patvēruma, Es eju pie sanghas kā pie sava patvēruma.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1131148
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties