Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:871698
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izrāde “Bītlu jaunais albums”
Režisors Alvis Hermanis, sadarbībā ar Jaunā Rīgas teātra aktieru kursa, ir radījis izrādi, prognozējot mākslīgā intelekta nozīmi cilvēces tuvākajā nākotnē. Ņemot vērā strauji augošo tehnoloģiju līmeni, kā arī to lomu mūsu ikdienas dzīvē, vēlējos redzēt uzvedumu, lai iepazītos arī ar citiem viedokļiem par šo jautājumu.
Sižets izklāsta par diviem jauniem cilvēkiem, Sofiju un Aleksu, kuri lugas gaitā kļūst par pāri, un abiem piederošo robotu Ādamu, ar kuru vēlāk faktiski izveidojas īpatnējs mīlas trijstūris. Pāra dzīve ir pavisam tālu no standarta, jo tajā gandrīz katrā solī ir inkorporēts viens no pirmajiem robotiem ar mākslīgo intelektu. Viss turpina ritēt vienmērīgi līdz brīdim, kad Ādams sāk sevi personificēt, izejot ārpus kontroles un sākot pieņemt patstāvīgus lēmumus, tādējādi izraisot bezprecedenta situācijas pārim.
Skatuves izkārtojums bija iekārtots minimālisma stilā, visas mēbeles, t.i., gulta, dīvāns, krēsli, galdi un virtuves mēbeles, izvietotas gar skatuves baltajām sienām. Šāds izkārtojums rada brīvu laukumu skatuves priekšā, kā arī izceļ aktierus uz vienmuļā un bezpersoniskā fona, tādējādi liekot skatītājam biežāk vērst acis tieši uz topošo aktieru pusi, tiem atrodoties pašā centrā. Neparasts šķita arī tēlu sadalījums, kad galveno jauniešu pāri tēlo vairāki studenti, ik pa ainai mainoties, turpretim Ādama atveidotājs netiek variēts. Šāds paņēmiens dod iespēju iekļaut vairāk kursa studentu un tajā pašā laikā noturēt fokusu uz centrālo tēlu, kas ir kā melnā avs uz pārējo fona. Izrādes izskaņā Alekss un Sofija, nespēdami vairs kontrolēt Ādamu savam labumam, kā, piemēram, naudas iegūšanai caur valodas valūtām, ir spiesti nogalināt viņu jeb izraisīt piespiedu izslēgšanu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1378065
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties