Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
9,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:926148
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Operatīvs – nozīmē tūlītējs vai tādu uzdevumu izpilde, kas jāveic nekavējoši vai īsā laika periodā. Tas ir pēdējais plānošanas posms pirms ražošanas veikšanas vai pakalpojuma pildīšanas. Ražošanas operatīvā plānošana ir īstermiņa plānošana un tās mērķis ir ražošanas uzdevumu izstrādāšana īsam laika periodam (diena līdz gads). Šīs plānošanas galvenie uzdevumi:
1.ražošanas uzdevumu noteikšana uzņēmumam, atsevišķām tā struktūrvienībām un darba vietām, izejot no noslēgtiem līgumiem, uzņēmuma prognozēm par produktu iespējamo pieprasījumu, pārdošanas izdevīgām cenām, u.c.
2.ražošanas uzdevumu piesaiste atsevišķiem kalendāra datumiem, izejot no pircēju vēlmēm, ražošanas procesa organizēšanas izdevīguma u.c. viedokļiem.
3.ražošanas apgādes plāna izstrādāšana, lai nodrošinātu ražošanas procesa nepārtrauktu darbu, produktu piegādes līgumu izpildi, nepalielinātu resursu krājumus un vajadzību pēc apgrozāmiem līdzekļiem. Jāparedz piegādājamo materiālu piegāžu lielumi un biežums.
4.sēriju ražošanā nepieciešams paredzēt tādu ražojumu izgatavošanas secību, lai būtu jātērē minimāls laiks ražošanas pārkārtošanai (t.s. sagatavošanas pabeigšanas laiks, kas ir laiks, kas nepieciešams, lai pabeigtu iepriekšējā izstrādājuma izgatavošanu un uzsāktu cita izstrādājuma izgatavošanu) un būtu minimālas dīkstāves atsevišķām darba vietām, gaidot darbu.
5.ražošanas jaudu maksimāla noslogošana
6.lai ražošanas plāni dotu iespēju maksimāli pelnīt, ņemot vērā uzņēmuma iespējas un tam būtu minimāls risks, ka produktu nevarēs pārdot.
7.kompromisa panākšana starp tādiem pretrunīgiem uzdevumiem kā darbaspēja un ražošanas jaudu efektīva izmantošana, ražošanas, pasūtījuma izpildes laikā un ražošanas krājumu samazināšana.
Izšķir:
1.izgatavojamo produktu apjoma plānošanu jeb ražošanas programmas plānošanu
2.kalendāro produktu ražošanas plānošanu
3.ikdienas darba plānošanu
Izgatavojamo produktu apjomu plānošana ir izgatavojamā produktu sortimenta noteikšana. Lai to noteiktu nepieciešama informācija par katra produkta veida pārdošanas iespējām un tirgu, kur to varētu veikt ar vismazākajām izmaksām un risku. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties