Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:763144
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.09.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pie kvalitātes vadības sistēmām pieder arī standarts QS 9000, kas attiecas tikai uz autorūpniecības uzņēmumiem un piegādātājiem. Savukārt standartu TickIT ievieš tikai programmētāji. Varētu minēt vēl vairākus specifiskus standartus dažādās saimniecības jomās, taču kā bāzes standarts visiem ir kvalitātes vadības sistēmas standarts ISO 9000.
Arī EFQM izcilības modeli izmanto, ieviešot kvalitātes vadības sistēmu, jo tas papildus dod iespēju uzņēmumam pašam sevi novērtēt, atrast vājās vietas un tās attīstīt. Parasti uzņēmums ievieš ISO 9000 un pēc tam EFQM izcilības modeli, bet tas nav obligāti. Var arī sākt no otras puses.
Cits standarts — ISO 14000 — attiecas uz vides pārvaldības sistēmām un piemērojams uzņēmumiem, kuru darbība var radīt draudus apkārtējai videi — ar trokšņiem, izmešiem, zemes un ūdeņu piesārņojumiem. Šis standarts ir mazāk būtisks tirgotājiem, bet ļoti svarīgs ražotājiem un videi bīstamo vielu transportētājiem, piemēram, degvielas tranzītkompānijām. Standarta prasības ļauj piesārņojumu un citu kaitīgo ietekmi samazināt līdz minimumam, padarot ražošanu un produktu draudzīgu videi.
Savs standarts — OHSAS 18000 — ir arī darba drošības un arodveselības vadības sistēmām. Tas piemērojams ražotājiem un pakalpojumu sniedzējiem, kuru darbība var radīt risku strādājošajiem. Nav runa tikai par veselībai bīstamām ražotnēm, jo arodslimības skar visu nozaru pārstāvjus, tostarp banku darbiniekus un datorspeciālistus. OHSAS 18000 standarta uzdevums ir konstatēt riska faktorus un izveidot vadības sistēmu, kas iespēju robežās risku mazinātu vai novērstu pavisam.
Šis standarts likts pamatā arī Latvijas darba drošības normatīvajiem aktiem. Atbilstoša sertifikāta iegūšana dod pārliecību, ka visas likuma prasības ir izpildītas.5

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1316832
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties