Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:593890
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Neskatoties uz visām organizatoriskajām problēmām, piemēram, ka pieprasījums rakstīt atskaiti izpildes laiks bija dots nepilnas 2 dienas, iespējams ar mērķi, ka Prasītāja nepaspēs pilnvērtīgi šo atskaiti uzrakstīt, bet Prasītāja to izdarīja iesniegumā noteiktajā laikā. Šādas atskaites tiek pieprasītas no darbiniekiem vairākkārt, kas jau izvērtās par tādu kā vajāšanas māniju, taču atbildes, apkopojumi tika sniegti katru reizi. nekad nevienam nav bijušas kādas iebildes, aizrādījumi, vienīgi publiskajā telpā arvien biežāk izskanēja apgalvojumi, ka šefpavāram jābūt no pavāriem izvirzītam, lai nebūtu šaubu par lojalitāti.
Bez tam Prasītājai pat uzņēmuma lēmums netika izsniegts, ne nosūtīts, par to viņa uzzināja no publiski pieejamās informācijas. Ārkārtas darbinieku sapulce tika izziņota 2. jūnija pēcpusdienā, Prasītāju uz sēdi neuzaicināja. Pēc izsludinātās darba kārtības Prasītāja saprata, ka viņai tur būtu jāierodas, viņa ieradās tātad neaicināta. Arī šis apstāklis tulkojams kā atšķirīga attieksme, bosings no darba devēja. darba likums nomēr prasa pirms jebkāda disciplinārsoda uzlikšanas skaidrot darbiniekam viņa pārkāpuma būtību un lūgt sniegt paskaidrojumus, tas nenotika.
Bez tam Darba likuma ( turpmāk-DL) 7.pants nosaka, ka darba tiesiskajās attiecībās ievērojams... Vienlīdzīgu tiesību princips (1) Ikvienam ir vienlīdzīgas tiesības uz darbu, taisnīgiem, drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kā arī uz taisnīgu darba samaksu. (2) Šā panta pirmajā daļā paredzētās tiesības nodrošināmas bez jebkādas tiešas vai netiešas diskriminācijas — neatkarīgi no personas rases, ādas krāsas, dzimuma, vecuma, invaliditātes, reliģiskās, politiskās vai citas pārliecības, nacionālās vai sociālās izcelsmes, mantiskā vai ģimenes stāvokļa, seksuālās orientācijas vai citiem apstākļiem.
Turpinot analizēt DL normas, jāatsaucas uz DL 9.pantu, kas nosaka, ka Aizliegums radīt nelabvēlīgas sekas (1) Aizliegts sodīt darbinieku vai citādi tieši vai netieši radīt viņam nelabvēlīgas sekas tāpēc, ka darbinieks darba tiesisko attiecību ietvaros pieļaujamā veidā izmanto savas tiesības, kā arī tad, ja viņš informē kompetentās iestādes vai amatpersonas par aizdomām par noziedzīga nodarījuma vai administratīva pārkāpuma izdarīšanu darbavietā. (2) Ja strīda gadījumā darbinieks norāda uz apstākļiem, kas varētu būt par pamatu darba devēja radītajām nelabvēlīgajām sekām, darba devējam ir pienākums pierādīt, ka darbinieks nav sodīts vai viņam nav tieši vai netieši radītas nelabvēlīgas sekas tāpēc, ka darbinieks darba tiesisko attiecību ietvaros pieļaujamā veidā izmanto savas tiesības.
Prasītājai nesaprotamā veidā ārkārtas darbinieku sapulcē, pārmet nelojalitāti, kaut kādu sadarbību ar bijušo šefpavāri SIA ‘’Svētku galdam’’, Aiju Pilnmani ar kuru privāti pat viņa nav pazīstama.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties