Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:778359
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ļoti daudzi pieņēmumi, kādai ir jābūt pasaules iekārtai, politikai, ko īsteno valsts, sabiedrības iekārtai utt., rodas mūsu prātos. Un tas, vai mēs atbalstām valsts īstenoto politiku, valdības vērtības un morāli, pastāvošo režīmu utt., parāda, vai mēs atbalstām pašu valsti, un vai pakļaujamies esošajam režīmam. Leģitimitātei ir liela nozīme valsts stabilitātē.
Politiskā socializācija ir process, caur kuru indivīds iegūst politisku ticību un vērtības un kuras vēlāk tiek nodotas no paaudzes paaudzē. Tiek izdalīti divi politiskās socializācijas veidi: ideoloģiskā dominance, kuras aizstāvji ir marksisti un radikālisti; un politiskā socializācija kā neplānotā darbība. Pirmajā gadījumā politiskajai socializācijai ir ļoti liela nozīme valsts ideoloģijā. Liela ietekme ir masu mēdijiem un valstij. Otrajā gadījumā liela ietekme ir ģimenē iegūtajām vērtībām un bērnībā gūtajiem iespaidiem, jo otrajā politiskās socializācijas veidā darbība parastī ir neplānota un neformāla. Ja pirmajā gadījumā nozīme bija arī ekonomiskajām vērtībām, tad šajā gadījumā tai nav praktiski nekādas nozīmes.
Pastāv arī jēdziens politiskās socializācijas aģenti. Tie ir tie faktori, klas ietekmē mūsu vērtību sistēmu un domas. Tie ir: ģimene, izglītība, masu mediji, valdība, reliģija. Ģimene visbiežāk tiek uztverta kā pirmais un viens no būtiskākajiem politiskās socializācijas aģentiem. Mēs mācamies no mūsu vecākiem dažadus uzskatus, ko paši, dažreiz pat nemanot, pārņemam. Viņu vērtības kļūst par mūsējām. Dažāds simpātijas un antipātijas pret, piemēram, politiskajām partijam cilvēki gūst nevis agrā bērnībā, bet jau vēlāk, kad pašiem ir bijusi saskarsme ar politiku. Taču eksistē divi uzskati: cilvēka vērtību sistēma veidojas bērnībā, vai arī tā veidojas dzīves gaitā, noliedzot iepriekšējo pieredzi. Izglītības nozīme arī ir diezgan liela, jo tās iegūšana ir saistīta ar jauniem iespaidiem un vērtībām, un mācoties tās vai nu pieņem, izveidojot sev jaunu vērtību sistēmu, vai arī noraida. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1160308
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties