Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:158848
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Kādi ir parametriskās statistikas kritēriji, ko izmanto dažādu hipotēžu pārbaudei?
Parametriskā statistika satur metodes, ko izmanto normālam (vai logaritmiski normālam) sadalījumam atbilstošo empīrisko sadalījumu salīdzināšanai vai sakarību noteikšanai starp tiem, balstoties uz aprēķinātajiem statistiskajiem raksturotājiem vai parametriem.

2.Kas ir zinātnisks pētījums?
Cilvēka radošs darbības veids, orientēts uz zināšanu iegūšanu un uzkrāšanu. Tas ir mācību process. Jaunas zināšanas tiek veidotas cilvēku un dabas mijiedarbības rezultātā, kad tiek izzinātas parādības, dabas objekti un ar tiem saistīti procesi. Mērķtiecīgi organizēta izziņas darbība, kas virzīta uz pētījuma hipotēzes pārbaudi vai pētījuma jautājuma noskaidrošanu, izmantojot zinātniskas metodes. Jebkurš pētījums sākas ar problēmu, kas prasa zinātnisku risinājumu.

3.Kādas ir tīri kvalitatīva un kvantitatīva pētījuma nozīmes?
Kvalitatīva pētījuma pazīmes: nepretendē uz sakarību vai cēloņsakarību pierādīšanu. Tam ir citi mērķi: mēģināt aptvert pētāmo parādību iekšējo būtību un struktūru, analizējot cilvēku teikto un viņu darbību; izskaidrot identificēto parādību jēgu, rūpīgi tās aprakstīt un sistematizēt; skaidrojošā veidā attēlot izdalītā strīdīgā jautājuma vai problēmas būtību, nozīmi. Kvalitatīvs pētījums var būt teorētisks un empīrisks. Empīriski kvalitatīvajā pētījumā mainīgo lielumu mērījumi var notikt nominālajā skalā. Jebkuršs pētījums vispirms balstās uz iepriekšējo attiecīgās jomas pētījuma analīzi. Iepriekšējo pētījumu teorētiskā analīze ir kvalitatīvs process. Kvantitatīva pētījuma pazīmes: parasti tie ir empīriski. Vismaz viena pētāmā pazīme šajā pētījumā ir mērīta kvantitatīvajā skalā (pētījuma dalībnieka pazīmes izteiktību raksturo noteikts skaitlis). Ja tiek veikta 2 grupu salīdzināšana pēc kvalitatīvas skalas datiem (ja to paredz hipotēze), tad pētījums vairs nav tīri kvalitatīvs, bet ir kvalitatīvi kvantitatīvs.

4.Kādās mērījumu skalās var mērīt mainīgos lielumus?
Nominālā (nosaukumu, kategoriju) skala
Kārtas skala (rangu)
Intervālu skala
Proporcionālā (attiecību) skala

5.Kas ir hipotēze?
Zinātnisks minējums, kuru var pārbaudīt, pierādīt vai noraidīt ar eksperimentālām vai teorētiskām metodēm. Nosaka pētījuma virzību; pastiprina kādu jaunu domu; zinātnisks pieņēmums par parādības eksistenci vai par vairāku parādību attiecībām.

6.Hipotēžu iedalījums pēc satura.
Iedala 3 veidos: par parādību eksistenci; par skarībām starp parādībām; par cēloņsakarībām starp parādībām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1168727
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties