Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:651315
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Rīgā aktuāla problēma ir ne tikai lielais elektroenerģijas patēriņš mājsaimniecībās, bet arī pilsētā kopumā. Protams, nevar prasīt, lai pilsēta ietaupa uz ielas gaismām, kad dažos rajonos jau tāpat ir vērojams nepietiekams degošu lapu skaits, tomēr ir iespējami dažādi veidi kā elektroenerģijas patērēšanu izmantot efektīvāk ne vien mājsaimniecībās, bet arī pašā pilsētā. Šis (elektrības patēriņš pašai pilsētai) ir viens no jautājumiem, kuram būtu jācenšas rast atbilde.
Speciālisti aprēķinājuši, ka vidēji Eiropā katrā mājsaimniecībā gadā nelietderīgi tiek tērētas 647 kWh, kas pēc Latvijas elektroenerģijas cenām pašlaik maksātu ~33 Ls. Enerģijas taupīšana mājsaimniecībā var tikt realizēta divos posmos: pirmajā – piedodot savai rīcībai energotaupības raksturu un otrajā – pareizi izvēloties mājsaimniecības iekārtas. Šajā pētījumā arī vēlējāmies noskaidrot, vai respondenti un līdz ar to Rīgas iedzīvotāji apzinās šo divu posmu eksistenci un to, ka elektrību taupīt ir iespējams.Pētot šo problēmu, respektīvi: neapdomīgu elektroresursu izmantošanu, vēlējāmies arī noskaidrot, kā un vai cilvēki taupa elektroenerģiju un viņu informētību/neinformētību šinī jautājumā.
Elektroenerģija patēriņš Latvijā ar katru gadu palielinās, tāpēc šī ir diezgan aktuāla problēma visiem Latvijas iedzīvotājiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128858
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties