Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:500978
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

15. Adlers un viņa teorijas pamatprincipi – nepilnvērtības kompleks(mazvērtības kompleks) – salīdzināšana sevi ar citiem, tiekšanās uz parrākumu – noniecina citus lai izceltos, atrod nodarbi – hobiju – utt. – kas citiem nav pa spēkam.

16. Kā sauc Junga psiholoģiju,atšķirības no Freida – Freids – psihoanalīze (apziņas, priekšapziņas, bezapziņas,superego,ID, ES (ego) izpēte), Jungs – analītiskā psoholoģija (nozīmē psihes ‘’dziļumu pētīšana’’, kad tiek izgaismota kāda parādība, tā attīrīta un atrasta jēga. Psihoanalīze pēc Junga domām ir psihiskā satura sadalīšana, kamēr tā nonāk līdz izpausmes veidiem – arhetipiem (sākotnējiem pirmtēliem). Jungs apgalvo, ka arhetipu var būt ļoti daudz - desmitiem, simtiem. Būtiskākie arhetipi ir persona, ēna, anima, animus u.c.)

17. Nosaukt Junga arhetipus – noteikta tendence atbildēt noteiktā veidā, kolektīvās bezapziņas instinktīvā enerģija, bezapziņas elementi, arheptiskās figūras, katram indivīdam ir katra arhetipa daļa

18. Kādi divi pamatvirzieni jeb dzīves nostādnes pēc Junga tiek uzskatīts kā ļoti nozīmīgs ieguldījums psiholoģijā
Par ļoti svarīgu ieguldījumu zinātnē tiek uzskatīts Junga atklājums par kolektīvo bezapziņu. Lai gan jau Freids par to ir ieminējies, bet par pamatlicēju šai jomā tomēr uzskata Jungu, jo Jungs šo ideju ir attīstījis un virzījis. Jungs skaidro, ka nosacīti virspusējais bezapziņas slānis neapšaubāmi ir personīgā BEZAPZIŅA. Bet, zem tā ir vēl viens – daudz dziļāks slānis un tā ir kolektīvā bezapziņa. ( Karpovas grāmatā bezapziņa un zemapziņa). Šī kolektīvā bezapziņa nebalstās uz personīgo pieredzi, tā ir iedzimta.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1238915
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties