Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:198003
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par pedagoģisko saskarsmi parasti tiek domātas attiecības starp skolotājiem un skolēniem . Šajā jomā ir neiespējami dot gatavas instrukcijas kā rīkoties . Vienīgā iespēja ir parādīt pamatnostātnes , pēc kurām vadīties , meklējot sev un savai klasei piemērotāko veidu . Šajā referātā es mēģināšu parādīt pamatus uz kuriem vajadzētu balstīties skolotāja un skolēna attiecībām . Šajās atiecībās papildus problēmas rada sarežģītā skolēnu attīstība , kuras dēļ ir jāņem vērā arī attiecīgā vecumposma problēmas .
Vispirms es gribētu noformulēt ko es uzskatu par skolotāja uzdevumu. Agrāk par to uzskatīja noteikta informācijas daudzuma ''ievadīšanu'' skolēnā. Taču pēc tam nonāca pie secinājuma , ka daudz svarīgāka ir spēja iemācīties rīkoties ar informāciju . Kā otrs svarīgs pedagogu uzdevums atklājās tas , ka skola kā sociālā vide ir viens no galvenajiem sociālo attiecību modeļu veidotājiem bērnos . Līdz ar to radās vajaddzība pēc demokrātiskas sabiedrības skolā , kas tajā pašā laikā ļautu apgūt noteiktu zināšanu daudzumu . Tālāk es vēlētos uzskaitīt tās vērtības uz kurām būtu jābalstās šādai skolai .
1.Pašdisciplīna . Disciplīnas pamatbalsti ir brīvība un atbildība.Tas ir -skolēnam tiek dota iespēja izvēlēties , taču viņam ir jāuzņemas atbildība par savu izvēli . Protams arī izvēlei ir jānotiek sabiedrības akceptētās robežās . Tomēr šīs robežas nedrīkst būt tik striktas , lai izsēgtu jaunradi . Un pats svarīgākais ir tas , ka skolēnam ir jāizjūt savas rīcības sekas .…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1120438
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties