Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:665516
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Elpošana, elpošanas kontrole
Elpošana ir viena no nedaudzajām ķermeņa funkcijām, kura, noteiktās robežās, var tikt kontrolēta gan apzināti, gan neapzināti. Apzināta uzmanības pievēršana elpošanai ir bieži sastopama daudzās meditācijas un jogas formās.
Neapzināti elpošanu kontrolē tam speciāli atvēlēti centri smadzenēs, kuri automātiski regulē elpošanas biežumu un dziļumu, atkarībā no ķermeņa vajadzības. Kad ogļskābās gāzes līmenis asinīs palielinās, tas iestājas reakcijā ar asinīs esošo ūdeni, radot oglekļa skābi. Sekojošais asinis pH līmeņa kritums izraisa iegareno smadzeņu signalizēšanu smadzeņu centram, lai tas sūta nervu impulsus diafragmai un starp-muskuļiem, lai palielinātu ieelpas biežumu. Izpildot vingrinājumus ogļskābās gāzes līmenis asinīs palielinās dēļ pastiprinātas muskuļu šūnu darbošanās (šūnu elpošanas), tādēļ ir jāpalielinās arī ieelpu biežumam. Atpūšoties ogļūdeņraža līmenis organizmā ir zemāks, tādēļ nav nepieciešams veikt tik daudz ieelpu. Tādēļ muskuļiem un citiem orgāniem tiek piegādāts piemērots skābekļa daudzums un tas ir svarīgi, jo palielināts CO2 daudzums asinīs padara to skābāku, kas izraisa skābekļa nepieciešamību daudz vairāk, nekā tā trūkums. Elpošanas automātiskā kontrolēšana var traucēta mazuļiem, kas ir dzimuši par agru, narkomāniem vai slimniekiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties