Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354111
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.OD jēdziens – OD ir šajā likumā noteiktajā kārtībā un ar likumu īpaši pilnvarotu valsts institūciju amatpersonu atklātas un slepenas tiesiskas darbības, kuru mērķis ir aizsargāt personu dzīvību un veselību, tiesības un brīvības, godu, cieņu un īpašumu; nodrošināt Satversmi, valsts iekārtu, valstisko neatkarību un teritoriālo neaizskaramību, valsts aizsardzības, ekonomisko, zinātnisko un tehnisko potenciālu un valsts noslēpumus pret ārējiem un iekšējiem apdraudējumiem. Veikt OD Latvijā pašlaik ar likumiem īpaši pilnvarotas ir šādas valsts institūcijas, kuras ir OD subjekti: Satversmes aizsardzības birojs – nemilitāra valsts drošības institūcija, kas likuma noteiktajā kārtībā veic pati, ka arī organizē un koordinē valsts drošības iestāžu izlūkošanas un pretizlūkošanas darbību; iegūst pati, kā arī saņem apkopo, uzkrāj, analizē un izmanto ar valsts drošību aizsardzību un ekonomisko suverenitāti saistīto informāciju, lai pasargātu valsts konstitucionālo iekārtu, valstisko neatkarību un teritoriālo neaizskaramību pret arējiem, iekšējiem apdraudējumiem, kā arī aizsargā valsts militāru, ekonomiskus, tehniskus, zinātniskus un valsts noslēpumus. Militārās pretizlūkošanas dienests – aizsardzības ministrijas institūcija, kas veic pretizlūkošanas un izlūkošanas darbību militārajā jomā. Drošības policija – ir valsts policijas sastāvdaļa, kas ir patstāvīgs, atsevišķs dienests, kas veic Valsts drošības iestāžu likuma noteiktus uzdevumus un atbild par to izpildi. Valsts policija. Ieslodzījuma vietu pārvaldes Drošības dienests. Finanšu policija. Ieņēmumu dienesta speciāli pilnvarotās muitas iestāžu amatpersonas. Valsts Robežsardze. Militāra policija un Drošības dienests. Korupcijas novēršanas un apkārošanas birojs – veic likuma noteikto OD, lai atklātu un novērstu NN korupcijas un politisko organizāciju un partiju to apvienību finansēšanas jomā. Atklātās darbības tiek izdarītas tā, ka persona, pret kuru tās veic, un apkārtējie to zina un saprot, kas tiek darīts. Slepenās uzskatāmas darbības, kuru veikšanu minētās personas nemana vai nesaprot, ka notiekošais ir OD, turklāt maldīgi uzskata to par kaut ko citu. Tiesiskās – tām, jābūt paredzētām ODL un veiktām šī likuma un tam pakārtotu normatīvo aktu noteiktajā kārtībā.
2.Operatīvās darbības uzdevumi ir:1) personu aizsargāšana pret noziedzīgiem apdraudējumiem – ja OD subjektu rīcībā ir informācija par gatavojamu fiziska, mantiska, morāla kaitējuma nodarīšanu konkrētai F/J personai, tad OD gaitā jāizdara viss nepieciešamais, lai šī kaitējuma nodarīšana netiktu izdarīta. 2) NN profilakse, to novēršana un atklāšana, NN izdarījušo personu un pierādījumu avotu noskaidrošana – nosacījumu radīšana, kuru iespaidā konkrētā persona, kas nodomājusi, gatavo vai varētu izdarīt noziegumu, to nerealizē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1213092
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties