Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:503960
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Tā kā netika dotas kondensatoru ražotāja norādītās kapacitātes vērtības, eksperimentatori nespēja novērtēt, cik precīzi tika noteiktas abu kondensatoru kapacitātes vērtības. Veicot kapacitātes mērījumus eksperimentāli un veicot aprēķinus, izmantojot virknes un paralēlā slēguma formulas, kā arī iepriekš iegūtās kondensatoru kapacitātes vērtības, tika noskaidrots, ka atšķirība starp rezultātiem ir 0,000000032 μF virknes slēgumā un 0,000000029 μF paralēlajā slēgumā.
Analizējot izveidotos grafikus, iespējams secināt, ka iegūtās vērtības no grafikiem ir ļoti līdzīgas aprēķinos iegūtajām vērtībām, tomēr, pēc eksperimentatoru domām, precīzākas vērtības ir iegūstamas no taišņu vienādojumiem, jo tiek ņemtas vērā visas vērtības (arī sarkani iekrāsotās), kā arī vērtību proporcionalitāte. Dažas vērtības tika iekrāsotas sarkanā krāsā, jo tās stipri atšķīrās no parējām vērtībām un slikti ietekmēja vidējo rezultātu.
Veicot spoles induktivitātes mērījumus ar serdi un bez tās, var secināt, ka serde palielina aktīvo pretestību un induktivitāti. Spolei bez serdes induktivitātes vērtība ir 0,0171 H, bet spolei ar serdi 0,0872 H. Saslēdzot spoli bez serdes un kondensatoru virknes slēgumā, eksperimentāli tika noteikts, ka slēguma impedance ir 67,79 Ω, bet, aprēķinot pēc teorētiskās formulas, tika noteikts, ka tā ir 67,64 Ω. Atšķirība ir 0,15 Ω, kas ir klasificējama kā neliela kļūda impedances noteikšanā. Šī kļūda varēja rasties mēraparāta kļūdas dēļ.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −10,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1384116
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties